Бижутера по-гледан от Лео Меси

09:07
Бижутера по-гледан от Лео Меси
Добър, лош, българският футбол събира все повече зрители пред телевизионните екрани. Това показват данните на Тв план/ТНС за мачовете ЦСКА - Левски (27 март) и Барселона - Арсенал във вторник вечер. Въпреки че завърши без гол, вечното дерби има рейтинг 10,63 по Pro.bg. Рейтингът на четвътфинала от Шампионската лига Барселона - Арсенал (4:1) е двойно по-нисък - 5,18.

Мачът, в който Лионел Меси вкара 4 гола, също бе излъчен от ефирната телевизия Pro.bg.

"За нас това не е изненада", коментира пред "7 дни спорт" Ивайло Гюров, изпълнителен директор на Ринг ТВ. "Още когато обсъждахме възможността да купим правата за мачовете в "А" група, си давахме сметка, че българинът иска да гледа български футбол. Отделен въпрос е, че този продукт беше изгубил довeрието на зрителя, защото непрекъснато му внушаваха, че нашето първенство е тъпо, скучно, грозно и нагласено."

Според Гюров нагласите на аудиторията вече са обърнати.

"Сега предстои да обърнем и още по-консервативните нагласи на рекламодателите. Очаквам това да стане следващия сезон, защото цифрите са категорични", допълни шефът на Ринг.

За пример той посочи мача Черно море - Спортист Своге, който се игра на Великден по обяд и в никакъв случай не може да бъде определен като дерби. Неговият рейтинг е впечатляващ - 2,05, и може да бъде съизмерим с рейтинга на срещите от Висшата лига на Англия, които вървят по Диема.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cifcho1
08.04.2010 11:47

махнете го тоя бе егати грозния малоумен 4овек ще гледам тоя бастун плюя на него и на неговото семеиство някво дупе ми се пише в пропадналата България там ще си умрете