Голът на Шамак не стигна на Бордо, Лион е на 1/2-финалите (видео)

23:42
Голът на Шамак не стигна на Бордо, Лион е на 1/2-финалите (видео)
Съставът на Бордо победи с 1:0 отбора на Лион в 1/4-финален мач реванш от Шампионската лига, но с общ резултат 2:3 напусна надпреварата. В първия двубой "лъвовете" победиха "жирондинците" у дома с 3:1, което се оказа достатъчно за продължаването им на 1/2-финалите в Шампионска лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Маруан Шамак, който бе точен в края на първото полувреме.

Домакините бяха по-активния тим през първата част и логично водят в резултата. Първите две опасни положения пред Лорис дойдоха след центрирания от пряк свободен удар на Вендел. При първият случай Йоан Гуркюф засече кълбото с глава, но ударът му мина над вратата на гостите. При второто положения отново Вендел прати много привлекателно центриране в наказателното поле, а при получилото се разбъркване Маруан Шамак отправи удар, който бе блокиран от защитата на гостите. В срадата на полувремето капитанът на Бордо Алу Диара отправи страховит удар по посока на Лорис, но ударът на срещна горната греда на вратата. Логичното се случи в поседната минута на полувремето. Вендел пусна триково към нахлуващия по лявото крило Тремолинас, който центрира остро в наказателното поле на гостите. Там Ярослав Плашил отклони кълбото към Маруан Шамак, който от близко прати топката в мрежата на Лорис за 1:0.

През втората част домакините също имаха доста голямо предимство, но за тяхно съжаление не успяха да стигнат до така важния за тях втори гол. Гостите разчитаха предимно на далечни удари, като на няколко пъти Мишел Бастос пробва късмета си от далечна дистанция, но кълбото така и не намери мрежата на Карасо. Най-добрата възможност за гол пред момчетата на Лоран Блан се откри пред Сане, който се възползва от центриране от корнер, но ударът му с глава не намери очертанията. Стражът на Лион Уго Лорис също напомни за високата си класа след като изведи силен удар с глава на Вендел, с което се изчерпаха и възможностите за гол в срещата.


Бордо - Лион - 1:0
1:0 - Шамак - 45 мин

Ето и стартовите състави на двата тима:
Бордо: Карасо, Сане, Сиани, Планус, Тремолинас, Диара, Плашил, Жуси, Гуркюф, Вендел, Шамак

Лион: Лорис, Ривейер, Крис, Бумсонг, Сисоко, Туалан, Калстрьом, Бастос, Гоналон, Делгадо, Гомис

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Hristiyan_
08.04.2010 00:43

много жалко ... този сезон Бордо щяха да направят един страхотен финал ...

flipicha
08.04.2010 00:09

Направо не ми се мисли какво ще стане с футболистите на Лион след края на сезона : ще бъдат изкупени от големите отбори в Европа като "топъл `ляб"

winnerch4o
08.04.2010 00:03

Голът на Маруан Шамак на стигна на Бордо, of boje boje *lol* *lol*

LINDESS33
08.04.2010 00:00

Жалко за Бордо, те играха почти през цялото време по-добре от Лион. Пропуските, които направиха обаче се оказаха фатални за крайния резултат.

flipicha
07.04.2010 23:49

Аре бе смешници...Пишете.Очакваме ,баварската ръждясала машина.Ще и изпопадат гаиките

danistrong
07.04.2010 23:03

bobskiа1 на теб само 1 Лионска наденица *wink* *party*