Йордан Тодоров: ЦСКА завинаги ще остане в сърцето ми

14:01
Йордан Тодоров: ЦСКА завинаги ще остане в сърцето ми
Полузащитникът на Локомотив Пловдив Йордан Тодоров получи наградата си за играч на 22-я кръг на "А" футболна група в анкетата на вестник "Футбол".

Това е трета награда за играча, който преди е получавал доверието на гласувалите футболни специалисти и треньори два пъти, но като играч на ЦСКА. 12 от 22 гласували са предпочели Тодоров, който отбеляза гол и даде голов пас за победата на пловдивския Локомотив над Пирин с 2:0. Неговият съотборник Гара Дембеле, който също се разписа във вратата на "орлетата", е втори в класацията. Мартин Камбуров от Локомотив София заслужи пет гласа за двете си попадения срещу Сливен, а Пламен Крумов от Черноморец Бургас получи два гласа за попадението си при домакинското равенство на "акулите" с Левски.

Тодоров благодари на съотборниците си, които, според него, са с основна заслуга за наградата. Той заяви, че е доволен от атмосферата в новия си клуб.

"Локомотив има страхотни футболисти, страхотен треньор и страхотен президент. Когато дойдох в отбора дадох мъжка дума на президента, че ще дам всичко от себе си да останем в групата и да играем футбол. Не съжалявам, че напуснах ЦСКА, там бях излишен. Не искам да гледам назад, не съм крил, че ми бе неприятно, когато си тръгнах. ЦСКА тогава си имаше треньорско ръководство, начело с Йоан Андоне, трябваше да се съобразя с желанието им. Аз съм добре, семейството ми е добре, имам си отбор и не искам около името ми да се спекулира за завръщане в ЦСКА", каза Тодоров, според който новия наставник на "армейците" Адалберт Зафиров с помощта на опитния Тодор Янчев ще измъкне "червените" от настоящото положение.

Запитан дали бившият му клуб ми дължи някакви пари, Тодоров заяви, че за всичко се е договорил със собственика Димитър Борисов преди да напусне тима и е получил уверение, че всичко ще бъде уредено.

"Не мога да си позволя да коментирам какво става в ЦСКА и кой е взел решението, че съм излишен. ЦСКА не е била лудница или психо-диспансер, когато играх там. Този отбор винаги ще остане в сърцето ми. Пожелавам им успех, за мен живота продължава", допълни дългогодишния футболист на ЦСКА.

Тодоров отличи феновете на пловдивските "железничари", които, според него, винаги отиват на "Лаута" с нагласата да подкрепят любимия тим от все сърце. Той сподели притесненията, които е имал, че няма да бъде приет радушно от привържениците на Локомотив Пловдив и изрази благодарност, че те са били напразни. Тодоров изказа суперлативи и за наставника Наджи Шенсой.

"Страхотен треньор и психолог, знае как да води отбор. Той е наш приятел, работи с нас, живее с нас. Радвам се, че мога да работя с човек като него", добави футболистът.

Той заяви, че тимът му отива на "Герена" за победа в предстоящия между Левски и Локомотив двубой от 23-я кръг на "А" група.

"Очаква ни труден мач с Левски, ние отиваме на "Герена" за да победим и най-вече да играем футбол", каза най-добрият футболист за 22-я кръг на "А" група.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nasran_chorbar
07.04.2010 14:17

Браво, Тъч. Плака ли докато даваше интервюто? *joking*