Способни ли са Бордо на нов подвиг?

18:01
Способни ли са Бордо на нов подвиг?
Утре вечер от 21.45 часа Бордо посреща Лион в 1/4-финален мач реванш от Шампионската лига. В първия двубой "лъвовете" победиха "жирондинците" у дома с 3:1 и вече се виждат в следващата фаза. Дали обаче всичко в този двубой е решено?

Впечатляващият полетът на Лоран Блан и компания изглежда, че ще свърши до тук. Бордо бе определян за фаворит в сблъсъка предвид чудесното си представяне в най-комерсиалния турнир, но след сблъсъка на "Стад Жерлан" нещата коренно се промениха. Опитът на отстранилите Реал Мадрид "хлапета" си каза думата и шансовете на "жирондинците" в реванша не изглеждат големи.

Лоран Блан до последно няма да е наясно дали ще може да използва Матю Чалме, а Фернандо е аут до края на сезона заради контузия. Участието на Марк Планус в двубоя пък до последно е под въпрос. Въпреки това Бордо ще се опита да стигне до два чисти гола и да продължи напред.

Ето и вероятният състав на домакините: Корасо, Чалме, Сиани, Планус, Тремолинас, Диара, Плашил, Гуфран, Горкюф, Вендел, Шамак

Лион от своя страна свърши голяма част от работата си в първия двубой и се очаква утре вечер повече да се защитава. Това "лъвовете" го могат добре, като се има предвид класното им каре в отбрана: Антони Ривейер, Крис, Жан-Ален Бумсонг и Али Сисоко. Последният имаше известни проблеми, но се очаква да бъде готов за мача. Матьо Бодмер обаче няма да играе.

Ето и вероятният състав на "хлапетата":
Лорис, Ривейер, Крис, Бумсонг, Сисоко, Туалан, Калстрьом, Бастос, Пянич, Делгадо, Лисандро

В Европа Лион е класа и едва ли ще допусне изненада. В общи линии двубоят има 3 сценария. 1-и и най-нежелателен за безпристрастните зрители – Лион вкарва бърз гол и на практика всичко свършва, 2-и и може би най-вълнуващ – резултат 0:0 някъде до 75-а минута, когато Бордо вкарва и става интересно и 3-и не и невъзможен – "жирондинците" повеждат с два бързи гола, след което вече нищо не е невъзможно. Във футбола често логика няма, но реално опитът и рутината на Лион би трябвало да надделеят. "Лъвовете" едва ли ще изпаднат в глуха защита, а най-реалният изход от двубоя изглежда голово равенство или в най-добрия случай минимална, но недостатъчна победа на домакините.

Прогноза: Х
Точен резултат: 1:1


Бордо - Лион, стадион "Шабан Делма", 21:45 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
07.04.2010 10:46

Лион ще загуби почти сигурно. Склонен съм обаче да твърдя, че ще бъде минимална загуба и Лион ще продължи. Не, че съм фен на който и да е от тези отбори, просто знам тактиките на този отбор от години *smile*

porvdovec
07.04.2010 00:35

Малко в повече са Ви грешчиците. Лесандро е наказан заради картоните, хубаво е да се чете, преди да се пише, драги!!!

BoBi_Levskara
07.04.2010 00:11

Бордо се скъсаха да пропускат първия мач, така че ако продължат няма да е изненада за мене.

neveragain
06.04.2010 20:45

Мисля,че Бордо ще победи,но ще отпадне.Прекалено много голове допсунаха в първия мач.

bisir
06.04.2010 18:15

не знам ама след мача с нанси(1:2)клоня повече към 2-ка но се изкушавам да го играя 1/2 (п.п./к.р.)тъй като гледах статистика че от френските отборите лион най-много губят първото полувреме