Шмайхел и Фиго в бенефиса на Ивайло

08:52
Шмайхел и Фиго в бенефиса на Ивайло
Петер Шмайхел и Луиш Фиго заедно с магическото трио Христо Стоичков - Емил Костадинов - Красимир Балъков са поканени за бенефисния мач на Ивайло Йорданов в Лисабон, съобщава "Труд". Спортинг Лисабон организира събитието в чест на своя футболист, носил гордо 10 години зелено-белия екип.

Отказът на бившето ръководство да организира регламентирания в договора на Ивайло бенефис принуди играч № 1 на България за 1998 г. да заведе и да спечели дело срещу клуба на своето сърце. И сега, 9 години след като съблече екипа по здравословни причини, Йорданов получава заслужения прощален мач на ст. “Жозе Алваладе”.

Бенефисът е насрочен за 20:30 ч на 5 май. На терена ще излезе шампионският отбор на Спортинг от 2000 г. с капитан Ивайло Йорданов, Петер Шмайхел на вратата и славни ветерани като Алберто Акоща, Бето, Сезар Пратеш, Руи Жорже и Педро Барбоза. Срещу тях ще играе сборна формация от звезди от Португалия или играли там начело с Луиш Фиго, Витор Баия, Руи Коща и Жоао Пинто. Плюс мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков и старите познайници на португалските фенове Красимир Балъков (играл в Спортинг) и Емил Костадинов (Порто).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация