Бенфика обърна Ливърпул с две дузпи след почивката (видео)

23:59
Бенфика обърна Ливърпул с две дузпи след почивката (видео)
Бенфика победи Ливърпул с 2:1 у дома в първи 1/4-финален мач между двата отбора от Лига Европа.

В началните минути на срещата домакините не успяха да упражнят натиск, а гостите успяха да стигнат до попадение при първата си опасна атака. В 9-а минута след изпълнение на фаул Даниел Агер много технично с пета засече топката по земя и откри резултата.

След попадението Ливърпул отстъпи инициативата, но въпреки това покриваше добре съперника си и при всяка удобна възможност опитваше атаки. В 29-а минута Луизао влезе твърдо на Фернандо Торес, получи жълт картон, а след това се спречка с Райън Бабел. Холандецът каза нещо на бразилеца, опита саморазправа с него и моментално бе изгонен. Бенфика натисна и Анхел Ди Мария пропусна две добри ситуации.

"Мърсисайдци" отговориха с хубава атака и в 37-а минута стигнаха до втори гол, който обаче бе отменен заради засада. Португалците атакуваха, но защитата на англичаните издържа.

Втората част започна с натиск на Бенфика и Оскар Кардосо бе много близо до изравнително попадение, но с глава от няколко метра пропусна. В 58-а минута обаче футболист на домакините удари гредата след изпълнение на пряк свободен удар. При последвалото разбъркване съдията даде дузпа на португалците. Кардосо застана зад топката и не даде шанс на Рейна – 1:1.

Доминацията на Бенфика продължи, но в 75-а минута Торес се отскубна от защитата и можеше да вкара. Шутът му обаче мина встрани. В 78-а след игра с ръка на защитник от Ливърпул, реферът свири втора дузпа за домакините. Отново Кардосо се нагърби с отговорността и пак бе точен – 2:1 за Бенфика.

Ето и стартовите състави на двата отбора:


Бенфика: Жулио Сезар, Луизао, Хави Гарсия, Оскар Кардосо, Рамирес, Аймар, Макси Перейра, Карлос Мартинес, Фабио Коентрао, Ди Мария, Давид Луис

Ливърпул: Рейна, Джонсън, Агер, Карагър, Масчерано, Лукаш, Инсуа, Джерард, Каут, Бабел, Торес

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kaloqndersar
02.04.2010 17:10

А бе,нещастници-не ви ли писна да падате от който ви хване и да пискате всеки път ??Просто ,за да си от лузърпул трябва да свикнеш,че всеки ще те бие!

kos1o
02.04.2010 15:58

Правилното заглавие трябва да бъде:Съдията обърна Ливърпул с две дузпи след почивката! *evil*

Cristian0
02.04.2010 13:59

lamers_pro Да,рефера наистина спести акртони,ама те не бяха само за играчи на Бенфика,например за първата дузпа трябваше да покаже 2-ри жълт картон на Инсула,след това Карагър вдигна жисоко крак и забоде бутоните си в рамото на Оскар Кардосо и то в наказателното поле,но шведа се направи,че не вижда даже когато Кардоса си запретна ръкава нагоре за да покаже следите от бутоните на Карагър...така,че фенове на Ливърпул знам че ви е много тежко тоя сезон ама не обвинявайте само съдиите *stop*

lamers_pro
02.04.2010 11:19

Пичове картона за Бабел го приех,но влизанията в гръб срещу Торес и то безнаказано бяха върха!Хави Гарсия и Луизао си бяха за червени картони!(Гарсия изрита Бабел в главата,но съдията нищо не видя!)Дузпите няма да коментирам,не съм гледала тази част от мача,но като цяло БЕЗОБРАЗНО СЪДИЙСТВО!!!Толкова спестени картони на играчите на Бенфика,че няма накъде повече!КУР ЗА ШИБАНИТЕ ШВЕДИ!YNWA!!BIG TORRES! *thumb_up*

torres_229
02.04.2010 11:14

Дай Боже ,всичко да си дойде на мястото на Анфийлд... Иначе съдийството беше под всякаква критика.. *angry*

Samoletski
02.04.2010 10:40

nasran_chorbar Чети внимателно, никой не оспорва дузпите. Бяха си 100%. Но ако Бабел си играеше и при 2:0 за Ливърпул, надалищяха да ни бият + това и не дадоха дузпа за Торес, а имаше и още едно положение когато Торес искаше дузпа, но не го повториха.

nasran_chorbar
02.04.2010 10:33

Вие луди ли сте, бе? И двете дузпи бяха като за учебник! Какво да свири съдията, когато спъват нападатал в наказателното поле и когато някой играе с ръка според вас? То бива пристрастие, ама това вече е простотия. Имаше си дузпи, ливърпул са си виновни, че са тъпи. Това е.

baldwin_goth
02.04.2010 10:15

Добре го каза, Samoletski! Съдията беше напълно неадекватен *thumb_down* Класирането ни напред май ще зависи най-вече от това, кого ще сложат за съдия на втория и как този ще си свърши работата.

Samoletski
02.04.2010 09:09

Абе до 30 мин. мача беше равностоен, но може би Ливърпул щяха да решат всичко още вчера. Картона на Бабел, не помня от кога не съм виждал да гонят някого за спорене и то при този груб фал на Луизао отзад Бабел си беше в правото да изисква и червен картон. При отменения гол на Торес, беше спорно дали Кайт е в засада, но това няма значение, защото той не влияе на играта. Второто полувреме имаше и дузпа срещу Торес, а на всичкото отгоре както коментатора каза - "малтретират Торес по целия терен". Направо защитата на Бенфика си правеше каквото иска и то ненаказано. *sick*

barcalpfc09
02.04.2010 09:02

Без тези две дуспи те нямаше да вкарат и един гол направиха толкова пропуски, ноо съм сигурна, че на Анфийлд ще ги накажем !!!! *devil* *smile*

barcalpfc09
02.04.2010 08:58

За пореден път се обеждавам колко са бездарни съдиите.. Почти същата ситуация, както при Арсенал и измислената дуспа.. Да тук поне за едната можеше да се отсъди, ноо толкова ни ущетиха с абсолютно незаслужени картони а играчите на Бенефика направиха толкова нарушения и откараха само 2 .. Аз съм потресена.. *thumb_down*

Notlike
02.04.2010 08:26

Е, Свенски, по-полека, пич. Виждали сме какви ли не неща на Анфийлд, не се свени *smile* Въпреки загубата и липсата на Емилияно и Бабел, пак ще сме фаворити. Но просто тоя съдия тотално промени гледката - дори само червения картон на Бабел да му е грешката, пак беше огромна. А освен това имаше още доста. Личи си, че няма практика момчето, напрегнато му беше. Аз се чудех защо направо не водеше мача оня петия съдия, гологлавия (който е известен между другото)

SwedeN
02.04.2010 01:30

Господ да го убие тоя нещастен лапач на Платини.И с дузпи, и с червени картони, и с 100 измислени фаула, и с отменен гол пак ще им разпорим циганските дупета в Англия.Няма кой да ви спаси мангали.

Madoto_1
02.04.2010 01:27

Аз никъде в коментара си не казах, че съдията не ощети отбора на Ливърпуул(за картоните говоря).Наистина мн груба игра от страна на играчите на Бенфика, но за дузпите просто според мен няма смисъл да пискате!!!А за Montella пич не ме псувай за това, че казвам какво мисля.

Arsenalsk1
02.04.2010 01:24

Поредно слабо съдийство.Спести много картони и за 2 та отбора,също така имаше още една 100% дузпа за Бенфика когато удариха играча на Бенфика в гърдите с високо вдигнат крак английските коментатори казаха тук можеше най малко да се даде пряк свободен в наказателното за високо вдигнат крак или ако третират нарушението като удар като дузпа.Иначе Торес му спукаха краката от бой.А червения беше напълно излешен за Бабел щото развали цялата картина на играта.Мисля че бенфика са хлъзгав отбор и на Анфийлд няма да им е лесно.Нека по добрият да победи и да няма повод да коментираме съдиите.

fawlty_towers
02.04.2010 00:58

След 1-вата дузпа имаше още една неотсъдена след центриране в наказателното поле на ливера, но съдията я спести, както спести и втори жълт на Инсуа. Дузпите си бяха 1000%-ви. На Давид Луиз му беше спестен 2-ри жълт, съответно червен. Каквото и да си говорим Бенфика бе по-добрия отбор искаше повече победата и я постигна. Сигурен съм, че след реванша мърсисайдси ще могат да се съсредоточат изцяло и само в първенството... *wink*

el_n1n0
02.04.2010 00:51

"Имаше несвирени нарушения срещу Торес, но повечето му бяха очевидни симулации"
Боже мой...

nakataa8881
02.04.2010 00:35

мн ясно че ще играе по добре все пак бяха 12 срещу 10 ...

Vikkk
02.04.2010 00:30

Имаше несвирени нарушения срещу Торес, но повечето му бяха очевидни симулации и може би това е повлияло на съдията. Червеният картон беше малко спорен, защото и играчът на Бенфика отиде да се разправя,но е грешка на Бабел че посегна. Дузпите за Бенфика бяха 100%. На хартия изглежда, че съдията е ощетил Ливърпул, но единсвените претенции от страна на Ливърпул могат да бъдат няколко неотсъдени фала. Дори и феновете на Л'пул неможе да отречете, че като цяло Бенфика игра по-добре и изтърва повече положения, с което си заслужи минималната преднина преди реванша.

Lollipopp
02.04.2010 00:30

е сега изкренно се радвам и се смея на Ливърпул *lol* миналата година когато съдията наряза Челси срещу Барселона повечето фенове на другите отбори викаха че било напълно заслужено , а сега си изпатете и вие та да ви е за урок да не се смеете много много *thinking*

Avalanche
02.04.2010 00:24

То не само последния беше такъв. 3/4 от нарушенията срещу Торес бяха за картон. Ако искат да му хулят, но т'ва е истината. Просто народа е просТ и псевдо феновете на "модерните" отбори.. много може да се говори на тая тема *wink*

Notlike
02.04.2010 00:18

Avalanche, пич, никъде не съм казвал, че дузпи нямаше, но просто ти сам го потвърди - безобразни критерии. Не може срещу Торес да имаше над 15 нарушения (ако не и повече), при това Луиз му влезе след жълтия картон поне 3 пъти отзад, което е непростимо.. трябваше да го изгони поне в 50 минута. Да не говорим за последния му фаул, когато направо го тръшна от гръб, но както и да е.

nakataa8881
02.04.2010 00:16

Безобразно съдийство!Само това мога да кажа. *thumb_down*

Avalanche
02.04.2010 00:14

Хора излагате се, фулите и хулите, а няма смисъл. Двете дузпи бяха 100%-тови, но съдията пускаше по твърда игра на отбора на Бенфика, а Пуул ги режеше с картони! Давид Луиз направи поне 4 нарушения за жълт картон и трябваше да бъде изгонен, също така много картони бяха спестени на Бенфика! Т'ва е няма к'во да се коментира! Критериите на съдията не бяха еднакви за двата отбора!

Notlike
02.04.2010 00:13

Тея Бенфика са големи бездушници все пак. Ако не бяха двете дузпи, не им виждах головете. Не си представям на Анфийлд, ако Ливърпул е с човек повече 1 час, направо ще изядат терена момчетата... и ще видите какво е ПРЕСА *wink* Иначе ми се струва, че реваншът отива на 2-3:0 за Ливъра..

jasson_lfc
02.04.2010 00:12

На Анфийлд няма прошка,не е имало,няма и да има!

LFCk0mAr_8_9_14
02.04.2010 00:09

Бенфика само от дузпи могат да вкарат. Съдията пълен кошмар... Ако иска може да даде цяло тесте жълти картони, че поне някой от Бенфика падне сами да си показват жълт картон. Торес тотално го ритаха, трепаха, пребиха го направо... Да се надяваме на Анфийлд да не им дадем гол и да ги бием поне с минималното 1:0.

shizofrenik
02.04.2010 00:08

Ливърпул тази година са изключително слаби.Никаква ШЛ следващия сезон .Просто не я заслужават супер безхаберна игра.Само с Торес нестава а и той едва ли ще остане след края на сезона

sharpness
02.04.2010 00:04

Пълна пародия е съдията !!!! *angry*
ДАНО УМРЕ !!!!!

dadeds
02.04.2010 00:04

От началото на сезона съдиите ни пре*бават .. Се пак на Анфийлд ще е различно .. Сигурен съм в победата *smile*

jasson_lfc
02.04.2010 00:04

поредното компетентно "mado" се обади... дузпите ги имаше както и имаше чист гол на Торес и поне 3-4 спестени жълти картона за бенфика ако не и червен. ->. точка

Notlike
02.04.2010 00:04

Вината беше доста в нашите играчи. Наистина, убийствен пропуск на Торес. В защита бяхме немного лоши, но просто Карагър направи много тъпа грешка. Това е за отбора. За съдията - пълен цирк. Абре, момко, тея ще взривят главата на помощника ти - нищо работа. Отсъди 2 дузпи за Бенфика без да се колебаеш, ако свиреше по 1 критерий - имаше дузпа и за Ливърпул. Червен картон - абсурд. При последния фаул на Луиз срещу Торес - 100% жълт картон за блъскане отзад - уви, нямаше. Те го наритаха момчето, ама кой да показва картони. "Голът" от засада - смях, да свири засадата след полунощ, за по-сигурно. Но просто за оная бомбичка преспокойно можеше да каже "баста" и мача да свърши.. както и да е, видя се, че момчетата от Бенфика заслужаваха този резултат, макар да беше ясно, че освен 11 на 10 няма как да ги надиграят иначе. 2:1 си е нелош турнирен резултат, считайки, че на Анфийлд са ставали чудеса, а и ще продължават да стават. Но само чуйте публиката - това са фенове! Пеят, макар и да падаме. Евала им правя *thumb_up*

Montella
02.04.2010 00:01

Абе ей, путка майна, ти гледаш изобщо ве, кур заспал.. 1-вата дузпа си я имаше, втората Кара скача за топката .. как ш изгони Бабел, като и Хуйзао го бласна.. не е ли едно и също ве, путко заспалаа.. Торес го фаулираха 524523561346 пъти и нямаше нито един картон, т'ва к'во е ве :@ :@

Madoto_1
01.04.2010 23:57

Е стига де *lol* и 2-те дузпи бяха повече от 100%-ови ... наистина ли казвате, че съдийте са сгрешили.Не мога да повярвам, че не можете да признаете, че отбора ви е поне 2 пъти по слаб в този мач!!!За червения картон,ми Бабел си хваща футболиста на Бенфика за устата.Има ли право да го прави?Стига сте се излагали наистина!!!

Montella
01.04.2010 23:53

На Йонас Ериксон, най съкровенно му пожелавам да хване рак на мозъка и да умре по най-мъчителния начи.. на му укапят учите и да ги издат белгийски мастий :@ :@ DEAD FUCKIN' BASTARD, DEAD !!!!

torres_229
01.04.2010 23:48

Тия освен с дузпа ,явноо немогат да вкарат.. Добре, на Анфйилд ще ги нагласим.. *smile*

Samoletski
01.04.2010 23:43

А освен това бяха извършени 1000 фала срещу Торес и нито един картон не показа съдията. Направо защитата на Бенфика си прави каквото иска.

Samoletski
01.04.2010 23:42

При фала когато Луизао направи шпагат в гръб на Торес, можеха вместо жълт да му дадат червен, после Бабел отиде да спори, ама незнам какво толкова е казал, че за спорене директен червен да получи. Гола на Торес, много спорна засада на Кайт, който даже и не влиаеше на играта. Второто полувреме и дузпа имаше срещу Торес. *sick*

jasson_lfc
01.04.2010 23:30

а полужението довело до дузпата и него ли го имаше?

jasson_lfc
01.04.2010 23:16

то бива,то може,ама 4ак толкова безочлив съдя не бях виждал... :x nc

Doc_Holliday
01.04.2010 23:07

Biggogoman Пуул няма да отпаднат от ТАЗИ турнир, неграмотнико *lol* Въпреки ОЧЕВАДНАТА съдийска СЕКИРА ще продължат малоАмнико.Аман от такива като тебе *thumb_down*

Leader78
01.04.2010 23:04

Montella тъпако млъкни моля те като не знаеш правилника замълчи !!!

Notlike
01.04.2010 22:57

Изреди целия тим направо. Кайт е много полезен играч, за Йоси не знам, току-виж ги мачка, другия мач е безличен, Лукас играе добре също напоследък, но другите наистина са боклуци..

Montella
01.04.2010 22:56

Еб** съм ти и болния съдия.. тоя за нищо не става шъ го е*а в грозния.. К'вот напрай и Бабел т'ва напрай и Лайнаьо, после к'ва засада к'ви 5 лева.. имаше засада ама няма никаква връзка с играта, шот изобщо Каут не я е пипнал.. то бива бива ама..

shizofrenik
01.04.2010 22:54

Ливърпул в момента са много зле.Играчи като Бабел, Лукас , Инсуа , Нгог , Каут , Бенаюн нямат място в отбора

Notlike
01.04.2010 22:54

Тоя съдия голям олигофрен. После и гол на Торес не призна. Да, на повторението се видя, че имаше очевидна засада на Кайт, който тръгна за топката, ама то тоя що не отмени гола след края на мача направо? Иначе червения картон - просто нямам думи. То ако такива са му критериите, оня Луизао да беше аут бе! Перейра същият член.. съдията е пълен смешник. Първо пуска свободна игра, и изведнъж БАМ - жълт картон за пръдня. Голям смешник тоя съдия - да ходи си води АИК и ГЪС ГЬОТЕБОРГ *stop*

Ginekologa
01.04.2010 22:38

бабел вън *joking* как си изпроси червен кво ревеш бе сам си е виновен *wink*

Notlike
01.04.2010 22:36

Тоя съдия пиян ли е, за какво изгони Бабел? *thumb_down* Ебахти боклуците, пак ще ги бием обаче тея лешници *angry*