Зрелище на \"Местая\", Валенсия и Атлетико Мадрид не се победиха (видео)

23:58
Зрелище на \"Местая\", Валенсия и Атлетико Мадрид не се победиха (видео)
Валенсия и Атлетико Мадрид не успяха да се победят в първа среща от 1/4-финалната фаза в турнира Лига Европа и завършиха при резултат 2:2. Срещата на стадион "Местая" предложи изключителен футбол и много голови положения пред двамата вратари.

Двубоят започна с надмощие на домакините, които стигнаха до гол чрез Давид Вия още в 4-а минута, но попадението бе отменено заради засада. Малко по-късно Рубен Бараха пропусна да отбележи. В 22-а минута Фернандеш стреля коварно по земя, но Де Хеа спаси. Валенсия типично в свой стил атакуваше на "Местая" и създаваше множество изгодни ситуации пред противниковата врата. В 32-а минута Вия излезе на добра позиция, но стреля неточно. Атлетико определено не се чувстваше комфортно на терена, но късметът покриваше тима от Мадрид. В 40-а минута след центриране от фаул на Шимао, Лопес от гостите стреля опасно, но малко встрани. В продължението и Хурадо пропусна да отбележи за Атлетико.

През втората част двата тима предложиха много нападателен футбол, а положенията пред двете врати се редуваха едно след друго. В началото на полувремето опасен удар на Пабло Ернандес мина на сантиметри покрай дясната греда на Давид Де Геа, а изстрел от пряк свободен удар на Хуан Мата бе избит от стража на гостите. Противно на логиката Атлетико Мадрид излезе напред в резултата в 59-а минута след брилянтна контраатака. Домакините загубиха топката след слабо изпълнение на корнер, а кълбото се озова в Серхио Агуеро. Аржентинският нападател на гостите показа добрата си на скорост, преодоля единствения бранител на Валенсия и се оказа сам срещу Сезар Санчез. Агуеро пусна кълбото към Диего Форлан, който на празна врата направи 1:0. Домакините отговориха светкавично и изравниха резултата в 67-а минута. Страхотен удар на Мануел Фернандес от около 25 метра се оказа непосилен за Де Геа и резултатът бе изравнен. Домакините отново упражниха натиск, но голът, малко изненадващо, падна в тяхната врата. След центриране от корнер в 72-а минута играч на Атлетико свали топката в наказателното поле към капитана на "дюшекчиите" Антонио Лопес, който след техничен удар с глава направи 1:2. Откритата игра на двата тима продължи и в 78-а минута страхотен удар на Бруно Салтор от състава на домакините за малко не счупи горната греда на Де Геа. Натискът на "прилепите" стана много силен и логичното се случи в 83-а минута. Страхотен пробив на Висенте по лявото крило изведе Давид Вия в стрелкова позиция, който със силен удар успя да изравни резултата - 2:2.

Ето и стартовите състави:


Валенсия: Санчес, Салтор, Мадуро, Деалберт, Мануел Фернандес, Пабло Ернандес, Жорди Алба, Бараха, Мата, Силва, Вия

Атлетико Мадрид: Де Геа, Лопес, Уйфалуши, Переа, Домингес, Гарсия, Асунсао, Шимао, Хурдадо, Агуеро, Форлан

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
02.04.2010 12:59

Бих казал с радост, че моите любимци от Валенсия играят най-красивия и нападателен футбол в целия свят!! Просто и Барса им завижда на тези атаки, а ние им завиждаме на ефикасността *smile* Ако Валенсия показваше по-голяма ефикасност, несъмнено щяха да са с шансове за титла, но - уви.

shizofrenik
02.04.2010 01:06

Валенсия продължава 100% Вия и Силва най-големите *thumb_up*

ceco26
02.04.2010 00:09

Ей...Валенсия... Тая греда ме съкруши. Толкоз положения изпуснаха /както и в предните мачове/, а не можаха да победят заслужено, вместо това от гадни грешки си изпатиха. Все пак са супер и много красив мач стана. Сега само едно 3:2 за Валенсия в реванша. *smile*

Notlike
02.04.2010 00:08

Хаха, 2:2. Доста хора биха казали, че Атлетико е с предимство, но уви. Аз си мисля, че "прилепите" са 50-50 с "дюшекчиите". Просто 2:2 за испански отбори е нищо работа, доказаха го днес *wink*

ip
01.04.2010 23:48

yesssssssssss сизвинявам се за спама ама се размазах от кеффффффф yes

ip
01.04.2010 23:41

ае тея в Испания Не знаят ли какво е това тактика е, престъпно красиви мачове правят

Dankow
01.04.2010 22:31

нали Вия беше контузен бе разбирачи хахахахах... пак ще има хеттрик *lol*

ip
01.04.2010 22:05

Залагам едно агне, че това ще е по-резултатния мач *wink*

Fernando_Tores
01.04.2010 21:38

супер вия и силва титуляри *party* *beer* ша ги бием с 6-0 хегрик на вия и на силва