Михов: Искам финалът да не се играе в София

18:16
Михов: Искам финалът да не се играе в София
Президентът на ПФЛ Валентин Михов заяви, че ще настоява пред Изпълкома на БФС финалът за Купата на България да не се играе в София.

"Това търсихме в купата на България. Искахме да постигнем точно това. Това са истинските мачове. Нито един отбор нямаше подаден лиценз за участие в евротурнирите. Нито един от тези отбори нямаше предначертано, че ще играе на полуфинал", сподели босът на ПФЛ, цитиран от "Гонг".

"Ние вече си имаме вече българска купа. Показахме, че и по градове и селца има футбол. Съдийството бе прилично. Силите са изравнени. За мен е гордост, че три отбора от Б група стигнаха до полуфиналите. Може би за първи път в историята на българския футбол няма софийски гранд на полуфиналите. Трябва да променим манталитета на участващите във футбола", добави президентът на лигата.

"Трябва да приемеш и критиката и скункса. Лигата същество. След три-четири дни отивам в Англия, където може би ще подпишем нов спонсорски договор. Криза няма. Ще намерим средства и дано има все повече такива истински мачове. На база на финалистите ще се съобразим къде ще се играе финалът. Аз ще пледирам да не се играе в София, а не е задължително финалът да е на 5 май. Вече Изпълкома решава, но аз ще отстоявам мача да се играе там, където ще има повече фенове", каза още Валентин Михов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация