Блатер: Нещо не е наред във Висшата лига

16:36
Блатер: Нещо не е наред във Висшата лига
Президентът на Световната футболна асоциация ФИФА Сеп Блатер разкритикува рекордните дългове, които имат отборите от английската Висша лига. Той е загрижен за Портсмут, който наскоро изпадна в администрация и получи наказание за отнемане на 9 точки от актива си, като заяви че тази съдба може да споходи и грандове като Манчестър Юнайтед.

"Мисля, че във Висшата лига нещо не е наред", каза Блатер пред Си Ен Ен. "Щом клубовете започнаха да изпадат в администрация, положението значително се влошава. В Англия има само два клуба, които нямат финансови проблеми - Челси и Манчестър Сити, но те получават парични инжекции отвън и това не е решение на проблемите", коментира Блатер.

"Всички останали, дори и големият Манчестър Юнайтед, не могат да се справят с дълговете си, което съвсем не е правилно", заяви президентът на ФИФА.

"Защо клубовете в Англия имат такива дългове? Просто е, те плащат прекалено високи заплати на футболистите си и приходите им са по-малко от разходите. Отборите искат да имат по 30 и повече играчи, за да са подсигурени с резервни футболисти, но това увеличава значително разходите. ФИФА не може да се намесва в делата на местната федерация, но те трябва да вземат спешни мерки", каза още Сеп Блатер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

doktora_10
01.04.2010 21:39

Tzeko90 абе ти осъзнаваш ли кви неща говориш ? .. *thumb_down*

Lollipopp
01.04.2010 21:21

holliwood - те Реал дават много пари , но и взимат много от банките *wink*

Tzeko90
01.04.2010 19:59

За Ман юнт си го обяснявам с това ,че си купуват мачовете а за другите не ми е ясно ! Фенчета на Ман изобщо не вазразявайте ,защото и феновете на Юве са вазразявали преди 3-4 години ма ги ритнаха от серия А време е за Юнт. ... !

Fabregas_boy
01.04.2010 17:20

chelsea28,оная статистика май беше за сезон 2006 *wink* А и Арсенал нямат дългове(освен стадиона) *thumb_up*

chelsea28
01.04.2010 17:09

Това за заплатите е пълно простотия! Вчера гледах по ринг.бг кои отбори плащат най-големи заплати на футболистите си в света и това са Р. Мадрид, Барселона, и Челси! Другите отбори от Англия се намираха доста по-назад, така че това със заплатите не е вярно *wink*

holliwood
01.04.2010 16:58

И аз мисля така.Как така М.Юнайтед имат толко много дългове,а са най-успешният отбор в ВЛ *angry* и не съм съгласен с това че играчите в ВЛ взимат големи заплати *erm* Р.Мадрид които от няколко години не печели нищо,и досега минават всеки клуб по богатство и големите заплати *angry*