\"Еврофутбол\" откри спортна площадка в Димитровград

14:59
\"Еврофутбол\" откри спортна площадка в Димитровград
Българският лицензиран букмейкър "Еврофутбол" с партньор Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) откри четвъртата спортна площадка от благотворителната кампания „Избери да спортуваш” на стадион "Миньор" в Димитровград.

Последният ден от месец март ще се запомни в южния град, който се сдоби с площадка за гимнастика на открито. Кметът на града – г-н Стефан Димитров и главният експерт на Министерството за физическо възпитание и спорт в област Хасково и Кърджали – г-жа Силвия Тенева официално откриха възстановената благодарение на финансираната през 2009 година от "Еврофутбол" площадка.

Гостите бяха посрещнати от забавно-духов оркестър Димитровград, спортисти и представители на спортни клубове от общината. Присъстваха още г-н Красимир Минев, зам. кмет на община Димитровград, г-н Иван Цонев, председател на постоянната комисия "Образование, младеж и спорт" към Общински съвет, представители на училищата и всички спортни клубове от града.

Демонстрация на новите уреди висилка, върлина успоредка и халки направиха представители на Спортен клуб "Младост".
На площадката ще се провеждат безплатни тренировки веднъж седмично от специалисти по гимнастика. Достъпът до спортния терен ще бъде свободен.

Гимнастическата площадка в град Димитровград е четвъртият от общо 13-те проекта, които спечелиха финансиране от "Еврофутбол" чрез благотворителната кампания на българския букмейкър "Избери да спортуваш". Целта на кампанията е да се създадат и реновират спортни терени в цялата страна, които да се ползват безплатно.

Следващият проект, който ще бъде реализиран благодарение на "Еврофутбол", е спортната площадка в квартал "Княжево" в столицата. Тя ще бъде открита на 14.04.2010 г. Ще бъде възстановено осветлението, ще се монтират пейки и чешма, ще се инсталира химическа тоалетна. Почитателите на шахмата ще могат да разместват фигурите на специално изработената маса за шах, а тийнейджърите ще могат да карат скейтборд на поставената рампа. Ще има и тенис на маса, а целият район в близост ще бъде облагороден чрез засаждане на цветя и вечнозелени растения.

Събитията са част от благотворителната кампания "Избери да спортуваш", финансирана по социалния проект на "Еврофутбол" "Печелиш и помагаш", която цели да създаде предпоставки за здравословен и активен живот.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация