И Данчо Лечков иска евротурнири

08:49
И Данчо Лечков иска евротурнири
Всички български клубове, кандидати за участие в европейските турнири, вече са ясни. Вчера изтече срокът за подаване на документи за лиценз за Европа, съобщава "24 часа". От днес в БФС започват проверка дали някой лъже и дали ще се стигне до нов казус "ЦСКА" - като този с изхвърлянето на "армейците" от Шампионската лига през сезон 2008/2009.

От лицензионната комисия към футболния съюз ще бъде назначен допълнителен одит, за да се провери дали предоставените данни съответстват с реалните. Проверката ще се извърши до края на април, а в първите дни на май ще бъде обявено кои имат зелена светлина за турнирите на УЕФА и има ли негодни.

Основният критерий е уредени взаимоотношения между клубове, състезатели и треньори.

Задълженията на ЦСКА към спортното министерство нямат пряко отношение към даването на лиценз за Европа. Този казус може само да доведе до принуда "червените" да напуснат "Българска армия" и да играят на друг стадион, примерно "Васил Левски".

Ако обаче одиторският доклад покаже, че нещата в подадените до БФС документи не са много чисти, допълнителните дългове ще се превърнат в утежнения за лиценза. Тогава ще бъдат изискани конкретни доказателства за това кога и как ще бъдат изчистени финансовите отношения с различни институции.

Освен логичните кандидати за Европа - Литекс, Локо София, ЦСКА, Левски, Славия, Черноморец и Черно море, вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков също афишира евроамбиции за своя отбор.

Кметът на Сливен се възползва от факта, че не е задължително да си на челните места в "А" група или да имаш шанс да спечелиш купата, за да подадеш документи. Данчо явно е убеден, че неговият "Сливен" - макар и борещ се за оцеляване, отговаря на всички изисквания. Затова той също поиска права за Европа. Отборът обаче ще трябва да разчита повечето от кандидатите с по-предно класиране да се окажат нередовни, което е малко вероятно.

До 30 април се подават документите и за лицензиране на клубовете от "А" и "Б" група за сезон 2010/2011 от вътрешните ни надпревари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация