Съветват Арсен как да спре Лионел Меси

17:41
Съветват Арсен как да спре Лионел Меси
Легендата на Арсенал Мартин Киън посъветва Арсен Венгер как да бъде спрян Лионел Меси довечера. Бившият защитник на "топчиите" е на мнение, че мосю Венгер трябва да подходи екстревагантно към суперзвездата на Барса, като жертва титулярния ляв бек на тима.

"Вижте, Венгер почти никога не говори на отбора за противника. Той се интересува само от начина, по който трябва да играе Арсенал в даден мач. Въпреки това, обаче, има определени неща, които мениджърът може да направи, за да неутрализира велик футболист като Меси", споделя Киън пред "Дейли Мейл".

"Много важен детайл в цялата ситуация е, че аржентинецът е левичар, който играе по десния фланг. Тоест, Меси почти никога не тича, прилепен по тъчлинията, а взима топката от фланга и пробива към центъра. Срещу него в този мач трябва да се изправи левия ни бек Гаел Клиши, който е много добър играч, но при тези обстоятелства, ще бъде в неравностойно положение. Имам в предвид, че Гаел ще трябва да противодейства на Меси с по слабия си крак, защото и двамата са левичари", коментира Мартин Киън.

"През миналия сезон само един играч успя да се противопостави достойно на Меси и това беше Жозе Босингва по време на полуфинала на "Ноу Камп", когато Ашли Коул бе контузен и Хидинк се чудеше как да процедира. Така че според мен, в тази среща Венгер трябва да жертва Клиши и да пусне или Бакари Саня, или Емануел Ебуе като ляв бек. Ясно е, че и двамата няма да са толкова ефективни, колкото Клиши, във фаза атака, но си мисля, че ще им е по-лесно да противодействат на Меси", казва още бившият бранител на Арсенал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lamers_pro
31.03.2010 20:27

Меси в момента е просто невероятен.Няма кой да го спре!VISCA EL BARCA!GRANDE LEO! *thumb_up*

Fabregas_boy
31.03.2010 19:24

rockmarinq,на toivonen предложението е добро стига да знаеш къде играеше Галас в Челси *wink* Но според мен Клиши ще е по-добре да си е титуляр,защото играта не се развива според това с кой крак играеш *thumb_up*

golemiq_geshan
31.03.2010 18:39

Много логика има в това изказване , тъй като Меси атакува на вътре където е десния крак на Клиши и на повечето леви бекове ... Може би именно , защото Босингва беше десничар , успя да спре Меси , което никой не може да успори ! Друг е въпроса , че наистина Клиши е страхотен футболист и ако играе на топ нивото си също може да спре Меси ! Като цяло мисля обаче , че Барса лесно ще отстрани Арсенал и защо не да не видим нито 1 английски тим на Полуфиналите *smile* *beer*

sasedq
31.03.2010 18:30

Според мен арсенал нямат защитник който да спре меси.

speedline
31.03.2010 18:16

Според мен има много истина в този коментар.Но в момента меси е просто неудържим.според мен мача е х---1;1 *wink*

rockamring
31.03.2010 18:07

Аз си мисля,че Клиши ще се справи той е много добър *thumb_up*