Литекс с прилични шансове за влизане в Шампионска лига

14:45
Литекс с прилични шансове за влизане в Шампионска лига
Отборът на Литекс има повече от прилични шансове да влезе в групите на Шампионската лига, ако спечели битката в "А" група и стане шампион на България.

Месец и половина преди края на първенствата в Европа съществува яснота кои отбори биха срещнали "оранжевите" в квалификациите на най-комерсиалния клубен турнир, на кой етап ще са поставени и на кой не.

Според последните изменения във формата на Шампионската лига първенецът на България започва надпреварата от втори квалификационен кръг. Там Литекс (15,900 коефициент за сезон 2010/2011) ще е поставен при жребия. Към днешна дата сигурните не поставени отбори и вероятни съперници на българския шампион са: Металургс (Латвия), Хафнарфьордур (Исландия), Бохемианс (Ирландия), Пюник (Армения) и Торшавън (Фарьорски острови), съобщава сайтът на "оранжевите".

В следващата фаза на надпреварата – третия квалификационен кръг, Литекс отново би бил поставен. Там евентуални съперници биха били АИК (Швеция), Екранас (Литва), ХИК Хелзинки (Финландия), Актобе Ленто (Казахстан) и Левадия Талин (Естония).

В плейофите обаче нещата стоят по друг начин. Ако не станат изненади в квалификационни кръгове новият шампион на България ще бъде не поставен. Засега единственият сигурен участник при поставените отбори е шампионът на Норвегия Розенборг. Другите евентуални участници в групата на отборите с висок коефициент са Андерлехт, ФК Копенхаген, Спарта Прага и Ред Бул Залцбург. Първенствата на Белгия, Дания, Чехия и Австрия обаче все още не са приключили и е възможно да настъпят промени.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RoSKo0o0
31.03.2010 15:34

Втори кръг : Ако подценят съперника ще загубят. Трети кръг : Не подходят ли сериозно ще загубят. Четвърти кръг : Тогава сме ние тези, които ще се надяваме да ни подценят *smile* УСПЕХ, но не е решено, че те са шампиони.