Лион взе солиден аванс пред Бордо преди реванша (видео)

23:30
Лион взе солиден аванс пред Бордо преди реванша (видео)
Отборът на Лион победи Бордо във френското дерби от 1/4-финалите на Шампионска лига. Двубоят на "Стад Жерлан" завърши при резултат 3:1 за домакините.

Срещата започна равностойно, като първата опасното бе създадено от тима на Бордо, когато шанс за изстрел получи Шамак, но преди това бе отсъдено нарушение в полза на Лион. Първи до гол стигнаха обаче домакините. Лион стигна до гол в 10-а минута, след като Бомер центрира силно във вратарското поле, където Лисандро Лопес отклони безпогрешно топката и тя се оплете в мрежата зад Карасо.

\"\"

Бордо обаче отвърна на удара веднага. В 13-а минута Йоан Гуркюф финтира двама играчи на Лион, центрира в наказателното поле с левия крак, където след удар с глава Маруан Шамак изравни резултата. В следващите минути и двата отбора създаваха добри многоходови атаки, при които изобилстваха хубавите пасове и импровизацията на играчите. Бразилският полузащитник на Лион Мишел Бастос се възползва отлично от грешка в отбраната на Бордо в 32-а минута и със силен удар с левия крак от близо отново домакините поведоха в резултата.

\"\"

В началото на второто полувреме темпото на игра спадна. Първата възможност бе пред полузащитника на Бордо Йоан Гуркюф в 51-а минута, но изстрелът му с десния крак от дистанция бе крайно неточен. В следващите 15-а минута по-активни бяха гостите, като организираха многоходови и масирани атаки, а Лион изчакваше на контраатака. След това играта се изравни и домакините на свой ред започнаха да доминират в срещата. Съставът на Клод Пюел получи прави да изпълни дузпа в 77-а минута, която бе реализирана от Лисандро Лопес за крайното 3:1.

Стартови състави:

Лион: Лорис, Ревелер, Крис, Бодмер, Сисоко, Туалан, Бастос, Макун, Пянич, Делгадо, Лисандро

Бордо: Карасо, Шалме, Сиани, Тремолинас, Гуфран, Сане, Плашил, Фернандо, Гюркуф, Вендел, Шамак

► Лион - Бордо 3:1
1:0 - Лисандро, 10\'
1:1 - Шамак, 13\'
2:1 - Бастос, 32\'
3:1 -Лисандро, 77\'

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ManUtdTillidie
31.03.2010 12:14

Тоя Говно кво си бърка в гъзъ така умело на първата снимка .

georgiew_71
31.03.2010 09:35

Аз също съм на мнение,че това беше един изключителен мач.Имаше много положения и пред двете врати,и двата отбора играеха открит нападателен футбол.За съжаление съжаление един човек,наречен съдия развали мача.Имаше ръка в наказателното поле,но това в никакъв случай не е дузпа.Надявам се на реванша Бордо да вкара гол още през първото полувреме и ще стане много интересно.Въпреки,че при тази игра която показват и двата отбора мисля че и там ще има резултатен мач.

elephant
31.03.2010 02:10

много интересен мач се получи, с нетърпение чакам следващия двубой *thumb_up*

Dankow
30.03.2010 22:40

кво ти казах... Шамак ще ги нашамари второ полувреме мн лошо *party*

ManUtdTillidie
30.03.2010 21:02

Айде сега Лион да им утолят "апетита" с собствената им Лионска наденица.