\"Литекс е най-класният отбор в България!\"

20:10
\"Литекс е най-класният отбор в България!\"
Зоран Янкович е сред най-успешните сърби в историята на Литекс. Нападателят стигна до националния отбор на България и бе част от състава на Пламен Марков за Евро`04. Ето как вижда Янкович шансовете на ловчанлии за титлата и нивото на българското първенство в интервю за официалния сайт на "оранжевите".

- Следите ли българското първенство?

- Естествено. Постоянно. Гледам повечето мачове. Чета български сайтове. Чувам се с Небойша Йеленкович доста често. В българското първенство Има много интересни неща. Равностойно е. Всеки може да бие всеки. Това означава, че има феърплей. Самият факт, че отбор като Левски е на четвърто място говори много. Преди години грандовете правеха по 2-3 равни на сезон. Сега нещата вече са променени. И това е от полза за българския футбол.

- Как оценявате шансовете на Литекс за титлата?


- Отборът има голям шанс. В момента Литекс разполага с най-добрите футболисти. Проблемът на "оранжевите" е, че не са столичен отбор. До края на първенството Литекс трябва да играе над своите възможности, за да стане първи. Резонно е Литекс да стане шампион. Вижте статистиката - най-добра защита и едно от най-добрите нападения. Случайни неща няма. Литекс заслужава най-много титлата.

- Кой е основният конкурент на Литекс?


- Според мен - Локомотив София. Левски и ЦСКА имат доста проблеми. "Сините" с футболисти, "червените" - с парите.

- Какво не достигна на Литекс да стане шампион по ваше време?


- Левски и ЦСКА бяха доста силни, ние също не бяхме слаби. Но просто другите отбори бяха на по-ниско ниво. Конкуренцията бе различна. Силите тогава не бяха толкова изравнени.

- Този отбор на Литекс по-силен ли от тимът, когато вие играехте?

- Мисля, че да. Сега отборът е компактен. Няма слабо място в състава. По мое време имаше постове, на които изпитвахме проблеми. Затова и не можахме да станем шампиони.

- Кое първенство е по-силно - българското или сръбското?

- На едно ниво са. Има по няколко силни отбора, другите се борят да не изпаднат. В България има просто по-добри футболисти като индивидуалности. В Сърбия няма футболист, за който да кажем, че ще промени класата на отбор, в които отиде.

- Разкажете нещо за сегашния си отбор Инджя?


- Това е тим от втора дивизия. В момента сме на второ място. Целта ни е да влезем в първа лига, но има доста мачове до края на сезона. Надявам се това да стане факт. Успеем ли да го направим, спирам след това.

- На какъв пост играете в момента?


- Плеймейкър.

- Защо националният отбор не може да се класира на голям форум? Как успяхте преди шест години?

- Тогава бяхме събрани доста добри футболисти. И по-важното - всички бяха във върхова форма. Всеки играеше редовно в клуба си. Сега е по-различно. Някой играе, друг - не. Как един футболист, които не във форма в отбора си, да бъде в такава в националния. Няма как да стане.

- Имате школа за деца в Сърбия?


- Да, имаме школа за малки деца до Нови Сад. Изградили сме едно игрище. Скоро ще направим още. Това е удачна инвестиция. Работим за футбола".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
31.03.2010 00:25

Ха-ха-ха! Литекс бил най-класния отбор...?! Проблема им не е,че не са столичен отбор, а че нямат манталитета, шампионските традиции и на първо място най-многобройните привърженици на...ЦСКА! *devil*

Manower
30.03.2010 23:06

Прав си човече! Просто ми е ужасно болно, че Левски е в такова положение! Искам да сме 4-ти, за да не се срамиме в Европа! Батков съсипа всичко...само да не сме като Ботев Пд! САМО ЛЕВСКИ!

ManUtdTillidie
30.03.2010 20:17

За жалост да , фен съм на Левски но този сезон сме за боклука.