\"Свраките\" подчиниха Форест и докосват титлата

10:59
\"Свраките\" подчиниха Форест и докосват титлата
Нюкасъл надви Нотингам Форест с 2:0 на "Сейнт Джеймсис парк" в среща от 40-я кръг на Чемпиъншип.

Още преди почивката момчетата на Крис Хоутън бяха по-активният отбор на терена, но не успяха да реализират открилите се пред тях голови положения.

В началото на второто полувреме Шола Амеоби замени контузения Андрю Керъл и тази смяна помогна на северняците да вземат трите точки.

В 71-а минута Кевин Нолан с пас по земя намери Амеоби, който беше с гръб към вратата. Нападателят овладя топката, обърна се и стреля с левия крак в в долния ляв ъгъл на Лий Кемп. Вратарят не очакваше този ход на Амеоби и не успя да спаси удара - 1:0.

След този момент домакините продължиха да диктуват събитията на терена и логично в последната минута Хосе Енрике вкара нов гол за Нюкасъл, оформяйки крайния резултат.

След този мач "свраките" остават на първо място с четири точки преднина и мач по-малко от втория Уест Бромич. Така северняците вече са на една ръка разстояние от титлата в Чемпиъншип и завръщане в английския елит. Форест пък остана на трета позиция със 70 точки и автоматичната промоция изглежда вече почти невъзможна за възпитаниците на Били Дейвис, които най-вероятно ще трябва да играят плейофи за влизане във Висшата лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация