Стоичков сменя Андоне?

09:37
Стоичков сменя Андоне?
Христо Стоичков най-вероятно ще е новият старши треньор на ЦСКА. Това съобщи за "24 часа" източник, запознат с намеренията на собствениците на тима Димитър Борисов и Иво Иванов. "Червените" босове буквално са в шок от изненадващото бягство на Йоан Андоне вчера.

Румънецът води сутрешната тренировка , но точно в 13 ч информира шефовете си по телефона, че заеднос целия щаб напускат и се прибират в родината си. Това става два дни след нулевото равенство с Левски.

Следобед в Букурещ, където Димитър Борисов е по бизнес дела, имаше среща между собственика на "червените", агента на наставника - Джовани Бекали и самия Андоне. Според запознати на нея треньорът е обяснил лично причините си за напускането на отбора от Борисовата градина и е настоял договорът му да бъде прекратен срещу съответната неустойка. Андоне, който има едва 6 официални мача с ЦСКА, вероятно ще подпише до края на седмицата с Рапид Букурещ.

Според различни източници 55-годишният румънски треньор имал да получава две заплати (около 50 000 евро) от "червените". Така той без проблеми може да разтрогне договора си по вина на клуба.

Досегашният помощник-треньор Адалберт Зафиров най-вероятно ще води ЦСКА в четвъртфинала за купата на България с Берое утре в Стара Загора.

Ако Стоичков откаже да се върне на "Армията", "обичайните заподозрени" за поста на Андоне са Стойчо Младенов, Пламен Марков, Антон Велков и Димитър Пенев и Ради Здравков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация