\"Акулите\" сдъвкаха \"орлетата\" за ЧРД-о на Балъков

18:28
\"Акулите\" сдъвкаха \"орлетата\" за ЧРД-о на Балъков
Черноморец Бургас поднесе чудесен подарък за рождения ден на треньора си Красимир Балъков, побеждавайки с 3:1 Пирин на собствения им стадион в Благоевград.

В 21-я кръг от шампионата "орлетата" записаха първа загуба от осем мача, след като бяха поети от наставника Стефан Грозданов. Пирин Благоевград за първи път след десет месеца отново игра на обновения си стадион "Христо Ботев", но за съжаление на 4000-та публика загубиха първия си домакински мач. Черноморец нанесе удара си само в рамките на две минути. В осмата минута след изпълнение на ъглов удар футболист на Черноморец прехвърли с глава топката към задната греда, където необезпокояван от никой Андре прати топката в мрежата на Макенджиев. В деветата минута след самостоятелен пробив от ляво Фернандес излъга двама защитници на Пирин и качи резултата на 0:2. Първата опасност пред вратата на безгрешния в мача Паскал Борел бе в 24-а минута, където се получи разбъркване. В 29-а минута защитника на Черноморец Хайри си отбеляза автогол след прострелно центриране от ляво. Само две минути по-късно отбора на Пирин имаше невероятен шанс да изравни резултата, след като грешника Хайри спря топката с ръка и главния съдия отсъди дузпа. Зад топката застана Тодор Паланков, но вратаря спаси с лекота наказателния удар. В 34-а минута от два метра Драги Коцев улучи празната врата.

Второто полувреме Пирин започна с две смени - Николай Димиров влезе на мястото на Янко Сандански, а Борис Кондев отстъпи мястото си на Благой Наков. В 52-а минута Горан Златковски нахлу отдясно, стреля силно, но Борел отново спаси. 59-а минута след удар от фаул топката отби в напречната греда на Черноморец. В 67-а минута Черноморец окончателно нокаутираха Пирин Морис получи удобен пас, излъга защитник на Пирин и направи 3:1. В 69-а минута домакините претендираха за втора дузпа, заради игра с ръка на футболист на Черноморец, но свирката на главния съдия остана безмълвна. В 77-а минута Даниел Младенов успя да простреля Борел, но гола бе отменен заради засада. 87-а минута футболист на Черноморец от пет метра пропусна да направи 4:1. На два пъти в 88-а и 90-а минута с две отлични изяви Макенджиев успя да спаси от разгром на домакините.

Един единствен фен на Черноморец изгледа триумфа на "акулите" в Благоевград. Привърженикът не спря да окуражава своите любимци и впечатлен от това, рожденика Красимир Балъков обеща да му плати връщането в Бургас. На стадиона присъства и националния селекционер Станимир Стоилов, заедно с помощниците си Цанко Цветанов и Красимир Безински. Първата загуба на Пирин за последните девет мача видя на живо и президента на ПФЛ Валенти н Михов, който бе посрещнат от темпераментната публика със силни освирквания и ругатни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация