Локо София продължава да гони Литекс след победа в Монтана

17:04
Локо София продължава да гони Литекс след победа в Монтана
Локомотив София победи с 1:0 като гост Монтана след гол от дузпа на Мартин Камбуров в мач от 21-я кръг на "А" група.

След този си успех "железничарите" продължават да са на второ място в първенството, на четири точки от лидера Литекс.

Камбуров имаше шанс да открие резултата в 13-та минута, но бранител на домакините се намеси. След това, Златински пробва на два пъти изстрели към вратата на Монтана, но и двата бяха спасени от вратаря Иванов.

В 25-та минута падна и единственото попадение в мача. Димитър Илиев се подхлъзна и докосна топката с ръка, което даде основание съдията Александър Костадинов да отсъди дузпа.

Мартин Камбуров не сгреши от бялата точка и даде преднина на гостите. Три минути по-късно домакините отвърнаха със силен удар от фаул на Фиданин, който обаче мина над горната греда.

Те продължиха с активната си игра и Левашки трябваше да се намесва в 37-та минута след удар на Радослав Димитров. Атанас Чипилов пък пропусна след добро центриране на Иванов в продължението на първото полувреме.

Последният имаше още по-добро положение пред себе си, останал сам срещу Левашки след отличен пас на бившия играч на Левски Мирослав Иванов, но не успя да засече топката във вратата. Последва натиск на домакините и съдията често трябваше да отсъжда нарушение в полза на Монтана в близост до наказателното поле на столичани. В 58-та минута Луис Едуардо стреля слабо, но стражът на гостите улови. Локомотив постепенно върна увереността си и в 76-та минута бе много близо до втори гол, но силен удар на резервата Митев срещна гредата и излезе в аут.

Три минути по-късно, Асамоа проби в наказателното поле на Монтана, но ударът му мина покрай дясната греда. До края и двата тима имаха някои добри атаки, но гол не последва

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация