Левски 23 години нямаше сезон без гол в големия мач

12:20
Левски 23 години нямаше сезон без гол в големия мач
От 23 години Левски не е приключвал шампионат, без да вкара гол на ЦСКА. За последно се случи през 1986/87 г. - 0:1 и 0:1. Тогава сините все пак отбелязаха за купата, макар и при 1:2. Сега и купа няма - Левски отпадна рано.

Липсва и победа над клуб от челната тройка. Две ремита и 4 загуби, 4 мача без да се вкара и голова разлика 3-11. Е, на Герена броят есенното 2:2 с Литекс за морална победа поради свирката на Николай Йорданов, а и отборът съвсем не игра зле, но...

Шампионът е зле. Особено при често повтаряното от Георги Иванов: “Най-важното са резултатите!”. Но не са само резултатите в играта, защото и те често прикриват слабости, както беше миналия сезон. От тримата купени през зимата никой не се оказа достоен за дербито. Започна само вдъхновяващото откритие Стефан Станчев, върнал се след наем в Пирин Благоевград.

И психологически отборът е зле.

Гонзо, треньорът Антони Здравков, опитни футболисти и личности като Христо Йовов и Седрик Бардон - ощипани или не - се захванаха с грехове на журналистите. Забравяме, че “никой не се е оправил с медиите”. Но подобни характерни за родния елит “фетиши” значат едно. Щом си се заел с репортерите, значи липсва равновесието, задължително за градивния дух за победи.

Левски е нервен. Страшно щеше да е обаче, ако не е...

Два мача (при 0:2 с Локомотив Сфоия и 0:0 с ЦСКА) без отборът да създаде голово положение, което да се запомни. Най-реалната “синя” ситуация в дербито се оказа възможността съдията да даде дузпа за игра с ръка в 95-ата минута.

Левски обаче далеч не се е предал, а и това кога е ставало? Надеждата? До края има 9 мача, в които отборът среща отборите от 8-о до 15-о място плюс Черно море. Изоставането не е трагично. Двубоите със средняци и слабаци също ще бъдат рубикон. Че Левски не е шампионски, ясно е, но остава с победи и точки да спаси сезона и влизането в Европа.

Остава Гонзо да се докаже. Остава отборът да оздравее - да се върнат контузените асове, защото половината титуляри в дербито играха на куц крак. Остава младите да се докажат, след като средната възраст на титулярите падна набързо от 28 на 25 г. Остава шестимата звездни ветерани да се докажат, иначе ще си ходят.

До ден-два Тодор Батков и Гонзо ще се видят да обсъждат раздели с асове, трансфери и...психологически проблеми. Да, Левски вече търси деветка. И себе си. Настоящето е тъмно, бъдещето - засега поне не.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация