Слаб Ювентус победи Аталанта с късмет

18:10
Слаб Ювентус победи Аталанта с късмет
Ювентус трудно победи Аталанта като домакин с 2:1 в мач от Серия А и запазаи шансовете си за класиране в топ четири.

Преди почивката Ювентус не изненада с поведението си на терена. Подредени в тромавото 4-3-1-2 торинци не можеха да си подадат повече от два точни паса и атаките им бяха лесно разбивани още от халфовата линия на "бергамаските". В първия половин час "бианконерите" скъсаха нервите на малобройната си публика, дошла да ги гледа през този следобед на "Олимпико".

Пред вратата на Консигли нямаше нито едно опасно положение, Дел Пиеро, Диего и Трезеге изглеждаха полузаспали и бъркаха всяко отиграване, защитата на "бианконерите" изглеждаше като дантела, а единственият светъл лъч в отбора бе играта на Момо Сисоко и Манингер, които спряха няколко много опасни нападения на гостите.

В 24-а минута Канаваро направи детинска грешка и остави Тирибоки да стреля непокрит в наказателното поле на Юве. Гологлавият таран шутира от воле, но вратарят на торинци показа страхотен рефлекс и спаси.

В 30-а минута Диего опита един от безсмислените си финтове на около 30 метра от вратата на Аталанта. Естествено, защитник на "бергамаските" просто подсече Диего и спря поредната атака на Юве.

От последвалия пряк свободен удар обаче, Алекс Дел Пиеро показа защо е легенда на "Старата госпожа", въпреки че играта му в последната година е под всякаква критика.

Легендарната десетка заби уникален гол от над 30 метра с прекрасен удар и малко странно, но Юве поведе - 1:0. Пет минути по-късно Диего се контузи и на терена се появи Себа Джовинко, който бе посрещнат с овации от тифозите на най-титулувания италиански футболен клуб.

В последните десетина минути от двубоя домакините съвсем заспаха и Аталанта имаше четири чисти положения за гол, но Валдес и Тирибоки не успяха да реализират, а Манингер неколкократно прояви класата си, правейки блестящи спасявания.

В 45-а минута обаче, Канаваро остави бившия ювентинец Никола Аморузо да остане непокрит сам срещу вратаря на Юве. Този път прошка нямаше и топката бе забита в мрежата на домакините - 1:1.

От тази ситуация като че ли най-доволна бе съпругата на Дел Пиеро, тъй като през първото полувреме тя стана свидетел на голове, отбелязани от любимия и, както и от брат й.

В началото на втората част Аталанта буквално разпиляваше Юве и "бергамаските" за петнайсетина минути отправиха шест-седем опасни удари към вратата на Манингер, но все късметът им изневеряваше и топката минаваше или встрани или над вратата.

Излишно е да се споменава, че в атака ювентинци бяха трагични и не можеха да сътворят нищо смислено пред вратата на Консигли. В 60-а минута бе сменен трагичният Кандрева, който бе изпратен с освирквания от тифозите. Играчът, който влезе на терена, Фелипе Мело, пък получи двойно повече освирквания и от Кандрева. Бразилецът ясно разбра какво е мнението на феновете на Юве за него.

Въпреки всичко, именно Мело в 82-а минута отбеляза много ценен гол с глава за торинци и донесе една не особено заслужена победа за "Старата госпожа".

\"\"

Ювентус - Аталанта 2:1

1:0 Дел Пиеро 30-а мин
1:1 Аморузо 45-а мин
2:1 Мело 82-а мин

Ювентус: Манингер, Зебина, Гросо, Канаваро, Легроталие, Сисоко, Маркизио, Кандрева, Диего, Дел Пиеро, Трезеге

Аталанта:
Консигли, Пелусо, Манфредини, Бианко, Гарикс, Де Ашентис, Валдес, Падоин, Пинто, Тирибоки, Аморузо

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

go6etoo2
28.03.2010 21:31

да се пита човек защо Джовинко не играе всеки мач

Tyrion
28.03.2010 19:57

слаби бяхме, но важното е, че взехме три точки *beer* на всички с черно-бели сърца!

juventino21
28.03.2010 18:22

Така.. Юве са ми любимия отбор и дори и да падат с по 10-0 всеки път това няма да се промени, но има няколко неща, които просто не мога да проумея. Защо Джовинко трябваше да чака 10 мача на пейката, като той е бъдещето на отбора и е невероятен играч, а дори нямаше да влезе ако диего не се бе контузил. Защо все още Канаваро играе, по- добре някой от юношеския отбор да вземат , та поне да се учи.. Защо продължава да се разчита на Трезеге, като не прави нищо, а и ще се маха лятото? В този отбор трябва огромна чистка и тези , които трябва да останат са не повече от 6-7 човека : Дел Пиеро, Сисоко, Маркизио, Джовинко, Киелини, Буфон, Манингер и Амаури

shizofrenik
28.03.2010 18:11

Много вързана победа , и все пак Дел Пиеро и Джовинко бяха най-добрите