Топ треньорите подкрепиха кампания \"Респект\"

14:09
Топ треньорите подкрепиха кампания \"Респект\"
Треньорите на футболни отбори от Европа подкрепиха напълно кампанията "Респект", която стартира президентът на УЕФА Мишел Платини. Инициативата, лансирана от европейската футболна централа, е свързана с борбата срещу социалното разделение, расизма, насилието, ксенофобията и хомофобията, пренебрегването на правилата на играта, както от страна на футболистите, така и на привържениците на отборите.

Наставниците на някои от водещите европейски клубове се изказаха в пълна подкрепа на кампания "Респект".

\"\" "Аз мисля, че отношенията означават всичко в днешно време. Уважението към противника е необходимо и когато се побеждава, и когато се губи. Когато уважавате другите - Вие всъщност уважавате себе си. Тогава имаме демокрация. Именно поради тази причина заставам зад кампанията на УЕФА и напълно споделям философията на инициативата "Респект", заяви наставникът на Ювентус Клаудио Раниери.

\"\" "Уважението е всичко. Уважението към вашия опонент, уважението към отбора ви, уважението към публиката. В спорта, и в частност футбола, трябва да запазим тези ценности, които в съвременното си ежедневие срещаме все по-рядко и по-рядко. Важното е да се освободим от предразсъдъците, които имаме и да се постараем да бъдем по-добри в отношенията си към хората", каза треньорът на Олимпик Лион Клод Пюел.

\"\" "Всяка седмица сме свидетели на неприятни сцени, не само в Европа, а и навсякъде по света, където няма уважение. Ръководство към играчи, играчи към ръководство, към публиката и обратно, към реферите. Всяка седмица има примери, които доказват липсата на уважение. Вярвам, че кампания като тази, прилагана за футбола и за обществото като цяло, е много добра идея", заяви наставникът на Атлетико Мадрид Хавиер Агире.

\"\" "Може би това е повратен момент във футбола. Знаем на какво огромно напрежение са поставени реферите, както от футболистите, така и от публиката, ръководствата на клубовете и медиите. Всичко това са опити да се манипулират техните решения. Смятам, че с повече уважение към съдиите, тяхната работа ще се подобри, а от това ще спечели само футболът", коментира мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън.

\"\" "Уважението представлява основата на този спорт. Заради уважението футбола е станал най-популярната игра в света и начин на живот за милиони хора. Кампанията на УЕФА "Респект" е прекрасна и аз напълно я подкрепям", заяви на свой ред треньорът на Виляреал Мануел Пелегрини.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари