Арсенал се отдалечи от титлата след спорен гол в последната минута (видео)

18:55
Арсенал се отдалечи от титлата след спорен гол в последната минута (видео)
Бирмингам и  Арсенал завършиха наравно  1:1 на "Сейнт Андрюс" в среща от 33-я кръг на Висшата лига.

Още във втората минута Росицки получи хубав пас от Фабрегас и нахлу опасно в наказателното поле на домакините. Чехът намери с центриране по земя Диаби, който беше на метър от голлинията, но ударът на "топчията", бе блокиран от бранител на Бирмингам и топката излезе в корнер.

Домакините играеха доста агресивно в средата на терена и не позволяваха да лондончани да упражняват своя стил на игра с бързи пасове и много владеене на топката. Футболистите на "бръм" "биеха" "топчиите" за първа топка и след бързи комбинации на няколко пъти застрашиха вратата на Алмуния.

Първо Гарднър получи топката на границата на пеналта след изпълнение на корнер. Халфът стреля с левия крак над вратата. МакФадън получи шанс да стреля опасно от чиста позиция, но ударът му мина встрани от вратата.

В 30-а минута Бойър намери Джеръм, нападателят напредна и стреля опасно по земя от около 25 метра. Алмуния по прекрасен начин спаси с една ръка.

Шест минути по-ъксно отново Джеръм направи хубав пробив, премина през Кембъл, но преди да стреля, защитникът на Арсенал чукна топката, която попадна право в ръцете на Алмуния.

За жалост на феновете на Арсенал, Сеск Фабрегас получи удар в глезена си доигра първата част, куцайки.

В началото на второто полувреме домакините бяха по-активният отбор на терена и като цяло владееха централната зона и добре противодействаха на "артилеристите". Фабрегас не куцаше в началото на втората част, но по отиграванията му и цялостното му движение на терена, изглеждаше, че той има болки в глезена си.

В 54-а минута "топчиите" можеха да вкарат след хубав пробив на Росицки отляво. Чехът намери Диаби на границата на пеналта и французинът стреля във вратата, но Харт спаси.

В 61-а минута домакините пропуснаха 100% процентова възможност за гол. Топката бе центрирана от фаул в наказателното поле на Арсенал, Клиши изпусна Роджър Джонсън, който стреля, топката се удари в страничната греда и попадна в Скот Дан, който чакаше пред отвора на празната врата. Бранителят обаче, не успя да отиграе добре топката, тя се чукна в бедрото му и излезе в аут.

Венгер пусна в игра Насри и Аршавин и след тяхното влизане Арсенал заигра по-добре и натисна своите опоненти. В 71-а минута именно руският нападател комбинира с Насри, който от чиста позиция малко пред малкото наказателно поле, стреля в ръцете на Харт.

Френското крило обаче, се реваншира в 80-а минута. Насри овладя топката по десния фланг, не се поколеба на нахлуе към наказателното поле на домакините и с остър диагонален удар матира Джо Харт за кеф на гостуващата агитка - 0:1.

В последните минути обаче, резервата Кевин Филипс изравни резултата. Крейг Гарднър центрира топката в наказателното поле, където Саня пробва да избие, топката рикошира във Филипс, а Алмуния направи опит да парира удара, но от ръцете му топката влезе в мрежата.

В момента на паса преди гола обаче, Бенитес бе в положение на засада, като топката бе отправена към него. В крайна сметка обаче, реферът призна попадението и така Арсенал изпусна две точки в борбата си за титлата.

Бирмингам - Арсенал 1:1

0:1 Насри 80-а мин
1:1 Филипс 90-а минута

Бирмингам:
Харт, Кар, Р.Джонсън, Дан, Риджуел, Гарднър, Фъргюсън, Бойър, Фейхи, Джеръм, МакФадън

Арсенал: Алмуния, Саня, Клиши, Кембъл, Диаби, Денилсон, Сонг, Фабрегас, Уолкът, Росицки, Бендтнер

Резултати от останалите днешни срещи във Висшата лига:

Хъл Сити - Фулъм 2:0
Тотнъм - Портсмут 2:0
Уест Хям - Сток Сити 0:1
Уулвс - Евертън 0:0

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Samoletski
27.03.2010 21:48

Срамно е отбор като Арсенал, толкова години да не успеят да намерят един сериозен вратар.

flipicha
27.03.2010 20:28

rusev11 ... представям си те какъв си въздухар щом и деца имаш.Явно не си си иживял пълноценно детството,та тука пишеш наляво ,надясно и обиждаш безпричинно.Маи ,маи си на акъла на децата ти *lol*

rusev11
27.03.2010 19:48

Ти обаче изобщо не четеш какво пиша.Нпаротив не съм казал нищо заслужавахем да загубим.Ако и другите ни загуби бяха такива ок.Ама не са ....

Ole20Legend
27.03.2010 19:45

Ние като ви бихме в Лондон 1-3 това пак ли съдията ни помогна?А Челси като ви биха и те пак ли съдията бил виновен ?"На крив фубол съдията му виновен"

rusev11
27.03.2010 19:39

Ти какво искаш всеки мач ли?Да не говорим че това е единствения в който ви ощетиха.А този със Арсенал ми този със Ливърпул,ами този със Сити,аиде моля ти се

Ole20Legend
27.03.2010 19:36

Rockamring,на 18 но не съм тръгнал да плача след всяка загуба на МЮ,че ни режат или че винаги подкрепят другите отбори.Както каза 1 мой колега.Те ни подкрепят да станем шампиони ами Челси къде ги забравихте ?Или накрая се определя като играят на камък-ножица-хартия ?Като Челси ни би съдийите защо не ни подкрепиха тогава ??Или като падахме от други отбори също ?

rusev11
27.03.2010 19:30

Първо никой не съм псувал а за тва кк става 10 точки през този сезом имт подарък от съдиите.И ако залужаваме да паднем както в прекия мач си признаваме.Ама има равностойни мачове в които и малките грешки променят изхода.Да не говорим че за мен това не са малки загото говорим за два гола във двете врати.

rockamring
27.03.2010 19:26

Ole20Legend сигурно си на 17 най много 18 и се имаш за много голям *lol*

Ole20Legend
27.03.2010 19:25

Виж сега аз уважавам Арсенал като отбор.Няма спор те са един от най добрите отбори.Но е жалко да ти е все някой виновен като падате.Ако играта ви беше по добра съдията даже да иска не може да ви спре.Но вината си е изцяло ваша.Това че паднахте не го прехвърляйте в обиди и обвинения.Щели сме да бъдем на мястото на Ливерпул в момента ?И как става този номер,че сме 2-ри в момента ?ОО да съдията както винаги ни е помогнал от 6 позиция да отидим на 2-ра ?!?Айде излагате се,спирайте с тези обвинения.Ние ако паднем-паднем никога няма тръгна псувам Арсенал или Челси

Dido_Man_U
27.03.2010 19:23

Този Х не е случаен не забравяйте , че и Юнайтед и Челси направиха Х-сове с Бирмингам *stop* *erm*

rusev11
27.03.2010 19:21

Доскоро мислих (или поне се надявах)поне в англия да няма купуване на мачове ама уви както италия така и германи така и англия.Да не говорим за Шампионската където 2 години подред Режат Челси.Всичко стана пари и това убива футбола.

rusev11
27.03.2010 19:19

04Ole20Legend Първо сигурно си на годините на децата ми.Второ ако на Манчестър се свири така отбора ще е при Ливърпул в момента.САФ вдигна всички от ФА заради 2 3 скорни тъча кво да говорим за голове дузпи и т.н ако има. за това ние си признаваме когато сме играли слбо примерно със Манчестър и Челси,но когато има мачове в които не ти позволяват да биеш вече е трагично.

Madoto_1
27.03.2010 19:15

Феновете на Юнайтед и Челси кво пискат тук...вие като загубите 2 точки и винаги съдийте са ви виновни , като се дават по 10 минути продължение за вас съдийте са перфектни!!! Айде мълчете си там и тва е!!!

Ole20Legend
27.03.2010 19:14

Много ясно,че все някой ни бута.Ако не е Роналдо ще е Рууни.Ако не е късмета ще е съдията.Това са най жалките подобия на фенчета на по 15-16 и като падат все им е виновен някой.

alexis_mashin
27.03.2010 19:13

Поредното смешно съдийство. Искам просто да отбележа следното за Челси бе свирана дузпа, която в най-добрия случай е спорна, а два метра засада не се отсъжда. Както и да е аз лично не съм си правил илюзии че можем да бием до края, но е жалко да губиш точки по този начин. Има още мачове ще видим накрая кой къде ще бъде. Gunner4Life

rusev11
27.03.2010 19:13

flipicha нямаш си ни най- малко понятие от футбол щом казваш "то се вижда кой как играе" *lol* за мен този сезон се вижда че Челси е най-силния отбор,а Арсемал е този който заслужава да се бори с тях за титлата.Явно си личи че Манчестър тази година са много по слаби,но пак за в борбата.Защо ли.... Защото във секи нампечен двубои който не им върви им се утдя по едно рамо та да могат да се измъкнат.

Samoletski
27.03.2010 19:12

Стига сте писали глупости. Арсенал играят атрактивен футбол и печелят, въпреки че казвате че е невъзможно. Ман Юн и Челси не са виновни, но накрая когато Арсенал са на 1 или 2 точки зад шампиона, тогава как да не го е яд човек, като си спомни този скандален гол.

manunited666
27.03.2010 19:11

Добре де значи смятате , че съдийте бутат Юнайтед и Челси ама ... наи накрая един е шампион !? Как така ще бъдар и Челси и Юнайтед ? Или ще лажете сега , че накрая избират кои да е шампиона като хвърлят монета ???

Fabregas_boy
27.03.2010 19:10

А иначе аз като фен на Арсенал,не виждам какво са ни виновни Юнайтед *wonder*

rusev11
27.03.2010 19:09

Не късмета а съдиите бутам Манчестър.Има поне 5 примера този сезон когато са им помогнали да вземат победата.Сега се сещам само за 3 ама съм сиг че има и още.Визирам мачпвете със Арсенал(домакинския)със Ливърпул миналия кръг и си Сити.В същото време има поне толкова в които съдиите са се оказвали главно действащо лице в ущърб на Арсенал.

Ole20Legend
27.03.2010 19:08

Ххахахаха тъжно ли ви стана бе момчета.Стига ревахте за МЮ и Челси ставате смешни.Това че не сте готови за титла не значи,че ние сме виновни.Няма значение какъв футбол играеш важно е да е ефикасен и печеливш.Ако имаше значение фриийстаил футболистите защо не играят в големи грандове?Аре ходете си плачете в форума мизерници

Fabregas_boy
27.03.2010 19:08

Добре,някак ще го преглътна това че Бенитез уж беше в пасивна засада,ама КАРТОНИТЕ *sick* На нас ни дават за щяло и нещяло,а на ония сини селяци от Бирмингам им се разминава *angry* *angry*

flipicha
27.03.2010 19:08

rusev11 ... разбери го.Всички сте смешни с подобни коментари от сорта на: съдията не ни даде 3 тъча,не ни свири 2 нарушения.Даде краи на мача 4 секунди по-рано . Не съм фен на никои от Англия ,но нещата са си ясни и се вижда кои отбор как играе

Madoto_1
27.03.2010 19:07

Аз лично не бих обвинил съдията за резултат, засада може да се спори дали има, за картоните наистина е смешно,но аз лично обвинявам Венгер, че не замени Фабрегас още първото полувреме и не вкара Аршавин още тогава,но той е специалиста и само той си знае какво и защо го прави!

ceco26
27.03.2010 19:06

Ааа...взехте и вие да дрънкате против МЮ, когато ви опря кокала у гъза!?! *sick* Айде честито, чакам само да видя гола, че гледах 2рият си любим тим-Челси. *wink*

flipicha
27.03.2010 19:05

ХАХАХАХ момчета ставате жалки.След всеки мач виждам едни и същи коментари: Арсенал и Ливърпуул са ощетени,Челси и Ман ги бутат съдиите и са наи-големите късметлии.Еми така е,късметър е с големите отбори.Приемете този факт.Арсенал просто не са готови за титла , не им е виновен съдията

manunited666
27.03.2010 19:05

Арсенал прави Х и отново Юнайтед виновни ... незнам просто какво да кажа !!!

rusev11
27.03.2010 19:03

flipicha ти си много тъпо момче.Ако съдиите свирярт така на Челаси и най-вече на Манчестър ще имат с по 10 точки по малко.Днес отново безобразно съдииство.Как може да вдигне картони за първо зарушение и то спорно и то на два пъти.Отменя чист гол на Арсенал,дава такъв от 1000 % засада за домакините.Допуска накъсване на играта и не показа картони на играчи които имаха по 5 6 фала(факт отново различен критееии)Дава картон на Насри че стои пред топката за едм фал,а при същото положение за Арсенал си затваря очите.Може и да не са толко сериони неща тези ама се отразяват а за отменения гол и за оня от засада вече няма как да кажем че не са повлияли на рерултата.

sto1971
27.03.2010 19:03

съдията спести поне пет картона на бирмингам. а пък за гола им няма коментар

rockamring
27.03.2010 19:02

Да за жалост с красива игра титли не се печалат,явно Арсенал трябва да почнат да играят мизерен футбол като Юнайтед за да направят нещо

rokera_henry
27.03.2010 19:02

Не разбрахте ли, че Хауърд Уеб(измекяра) подарява титлата на Манчестър?! Видя се в мача срещу Ливерпул, видя се и в днешния мач. Постоянно подпира противниковия отбор с цел да отдалечи всякакви конкуренти на Манчо. Падна ми в очите този съдия, както и смотаното отборче от Манчестър!

evilsource
27.03.2010 19:02

Абсурден гол с 2метра засада. Да живеят съдиите в Англия. –2 точки но И ман и челси ще губят така че накрая на сезона ще разберем

Samoletski
27.03.2010 19:01

Казах ли ви, че Арсенал ги режат. Де*а съдията. Пак спорен гол, предния път измислена дузпа и червен картон.

Madoto_1
27.03.2010 19:00

Man_Utd_fen_92,а Арсенал можеше да води поне с 4:0 ако не бяха пропуските на Фабрегас , Уолкът и Насри,но да не гледаме пропуските..Според мен титлата ще се реши в 38 кръг,но за пореден път няма да е наша *sad*

Man_Un_Fen_92
27.03.2010 18:59

хах *thumb_up* Бирмингам можеха и да водат с 2:1 .. ако не бе6е невероятния пропуск на макфадън ..

Leader78
27.03.2010 18:57

хахахаха и сбогом титла за кой ли път *smile*

flipicha
27.03.2010 18:57

Самолетски...с красива игра титла не се печели.За пореден сезон Арсенал доказват това нещо

Samoletski
27.03.2010 18:20

Не съм фен на Арсенал, но те играят най-красив футбол в Премиершип и заслужават да спечелят. Просто нямат късме, имаха много контузени, а и доста ги ощетяват съдийте. Дано Арсенал станат шампиони този сезон. *smile*