\"Деца и баби бягат от километри, като видят да се задават агитките на Левски и ЦСКА\"

10:54
\"Деца и баби бягат от километри, като видят да се задават агитките на Левски и ЦСКА\"
Димитър Пенев има какво да каже и го прави. И той очаква вечното дерби с нетърпение, макар че напоследък не е толкова близо до ЦСКА. Великият треньор има своите очаквания и ги споделя с читателите на "Меридиан Мач".

- Г-н Пенев, какво очаквате от поредното вечно дерби?

- Мнението си го казах преди два дни, когато се бяхме събрали с ветерани в Монтана. Там бяхме с Джони Велинов, Мето Томанов. От моя страна очаквам тези два отбора най-после да направят хубав мач. От него ще си проличи дали има кандидати за националния отбор. Жребият за България вече го изтеглиха и ще видим има ли отбор за квалификациите. Защото оградата е много висока и все не можем да я прескочим. Аз и преди съм казвал - без Левски и ЦСКА няма силен национален отбор. Затова нека сега да видим хубав мач, добри изпълнения, за да може да си избира Мъри Стоилов. Стига са се оплаквали футболистите с терените, с полицията, с журналистите. Трябва да се стегнат и изиграят няколко свестни срещи. Че на тях нещо много им стяга ластикът на гащетата напоследък. Нека го поотпуснат малко. (Смее се).

- Всички специалисти казват, че Левски и ЦСКА са много слаби тази пролет. Съгласен ли сте?

- Ами какво не им е наред? Проведоха си подготовката, мачовете. Всичко само от тях си зависи, няма кого да винят. Вярно е и че другите станаха по-отговорни. Има изненади, не се знае как ще завършат повечето срещи.

- Защо стана така, че в „А“ група вече всеки може да победи всеки?

- Не е лошо това. Сега кеф е на Гигата (б. а. - президентът на Локомотив София Николай Гигов), кеф е на Стара Загора. Въпреки че в Берое нямат много пари. Обаче във Варна като имат пари и какво правят? Гледах ги в последния мач - през цялото време бамкат топката.

- Ще гледате ли на живо мача между Левски и ЦСКА?


- Ще отида на стадиона, какво да правя. Винаги съм там.

- Последното дерби, в което водихте "червените" през 2009 г., завършихте 1:1 с Левски. Какво си спомняте от този мач?

- Този мач не го ли води Любо? А, не, точно така, той падна през пролетта. Ами какво си спомням, Данчо (б. а. - Йордан Тодоров) не можа да вкара топката накрая, когато се търкаляше по голлинията. Нормален мач беше. Жалко, че не успяхме да го спечелим.

- Има реална опасност Левски или ЦСКА да остане извън евротурнирите. Какво мислите по този въпрос?

- Не вярвам, макар че от първия кръг на пролетта само се разхождат по терена. Но без двата отбора не е добро положението. Казах ви, че националният отбор никакъв го няма без Левски и ЦСКА, не можем да вървим напред. Но стига са говорили за тревата и за студа. Време е да покажат какво могат. Иначе по време на контролите се надпреварваха да печелят. Те, първенството го изместиха навън. (Смее се). Биеха в чужбина по време на подготовката, сега падат. Нещо не са си направили добре програмата.

- Как си обяснявате нахлуването на феновете на ЦСКА на мача с Локомотив Мездра?

- Никога не съм се занимавал с това. Тези хора не мога да ги разбера. Преди години беше различно - имаше ред, дисциплина. Сега не знаеш откъде може да ти дойде. На стадиона вече е като разграден двор. Сигурно и парите не стигат на феновете и затова правят такива бели. Дано на дербито не станем свидетели на подобни изпълнения. Всъщност те си правят извънредни срещи извън терена, преди или след мача. Деца и баби бягат от километри, като видят да се задават агитките. Страхуват се, нормално е.

- На Йоан Андоне вече му "гласят шапката" в ЦСКА...

- Е, не знам, аз не съм толкова близко до клуба. Напоследък си гледам повече семейството, имам си и лични проблеми - баща ми си отиде, майка ми е възрастна жена. Помагам с каквото мога. Но нас кой ще ни гледа?

- Все пак може ли румънският треньор да остане дълго на "Българска армия"?


- Не знам. Аз сега по-рядко ходя на "Армията". Отговарям за ветераните, гукаме си бат\'Сашо (б. а. - шефът на музея на клуба Александър Манов). С Андоне два-три пъти се засичаме покрай стадиона и се поздравяваме. С него се познаваме добре от преди години. В момента обаче нямаме директна връзка. Не знам какви са му плановете.

- Бихте ли направили прогноза за дербито Левски - ЦСКА?


- Е, чак прогноза... Естествено, пожелавам успех на ЦСКА. Но най-вече ми се иска да стане добър мач с хубави изпълнения, да останат хората доволни. И в двата отбора има и млади момчета, и опитни футболисти. Редно е да зарадват публиката. Пък самата картина ще я видим по време на мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

UltraBlueHool
27.03.2010 12:26

Радват ме мненията на такива големи хора.Като цяло загърбват пристрастията си и коментират нещата така както са, а не като други клечки айде да не изброяваме имена ..

machocka
27.03.2010 11:23

Велик трениор...Дано да стане хубав мач *thumb_up*