Героят срещу Сливен: Фаворити сме, но нищо още не е решено

17:30
Героят срещу Сливен: Фаворити сме, но нищо още не е решено
Защитникът на Литекс Николай Георгиев Бодуров, който вкара победния гол при успеха над Сливен, заяви, че "оранжевите" са фаворити за титлата, но нищо все още не е решено в шампионата на "А" група.

Бранителят даде интервю за официалния сайт на Литекс:

- Това ли е първият решаващ гол в кариерата ви?

- Не, вкарвал съм победен гол с екипа на Пирин в един мач срещу Видима-Раковски. Бихме 0:1 като гост.

- Предполагам, че сте доволен от представянето си? Дълго време стоите на пейката или отпадате от групата.

- Важното е, че спечелихме срещу Сливен и прибавихме три точки в борбата за титлата. Оценка на моята игра не желая да правя. Треньорът има това право. Аз съм амбициран във всеки мач, в който ми гласуват доверие, да показвам максимума от възможностите си.

- Защо Литекс се измъчи със Сливен?

- Не бих казал, че чак сме се измъчили. Вярно, не ни беше много комфортно, заради това, че задължително трябваше да спечелим трите точки. Понякога напрежението ни сковава. От друга страна отборът излезе без шест основни футболисти. Това също бе основателна причина. Но в крайна сметка при повече шанс можехме да бием Сливен с по-голям резултат. Янев удари две греди.

- Как виждате борбата за титлата?

- Мисля, че при този развой на първенството и резултатите на конкурентите трябва да спечелим титлата. Отваря ни се идеална възможност да го направим, въпреки че и ние загубихме пет точки от началото на пролетния дял в първенството. Все пак обаче има доста мачове до края и аз сега не мога да се ангажирам с прогноза. Мога само да обещая, че Литекс ще играе във всеки мач за победа от първата до последната минута.

- Какво мислите за конкуренцията?

- Левски и ЦСКА също са в трудна ситуация. Играят мач за мач, губят точки, което е добре за нас. Локомотив (Сф) изглежда сериозен отбор, но в никакъв случай не ни превъзхожда. Още повече, че с тях играем в Ловеч. Грандовете губят точки, но истината е, че първенството още не е приключило".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация