Абрамович готов за пост в руската футболна федерация

19:42
Абрамович готов за пост в руската футболна федерация
Собственикът на Челси Роман Абрамович призна, че би обсъдил възможността да заеме пост в руската футболна федерация, ако получи официална покана.

"Наясно сме с възможността и когато се появи официално предложение, г-н Абрамович със сигурност ще го обмисли", каза говорителя на милиардера Джон Ман.

Новият шеф на руската федерация Сергей Фурсенко наскоро се срещна с Абрамович в Лондон, за да обсъдят, покрай другите неща, и евентуалната бъдеща роля на собственика на Челси в ръководстово на руския висш футболен орган. Абрамович заема важно място в руският футбол, главно спонсорирайки проекти на руската федерация.

До миналата година, именно той плащаше заплатата от 7 милиона евро на бившия наставник на Русия Гуус Хидинк, което беше договорено със тогавашния президент на руският футболна федерация Витали Мутко. Още няколко руски магнати, като собственикът на Спартак Москва Леонид Федун и Алишер Усманов, който притежава 26 % от лондонския Арсенал, са свързвани с евентуални бъдещи назначения в руската федерация.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Skobata
26.03.2010 20:29

Тези колко пари могат да налеят в Руския футбол, 4е до няколко години могат отборите да ги превърнат в грандове .