УЕФА направи радикална промяна за играчите в Шампионска лига и Лига Европа

11:54
УЕФА направи радикална промяна за играчите в Шампионска лига и Лига Европа
Изпълнителният комитет на УЕФА направи радикална промяна относно правилото касаещо участието на един играч с екипа на два клуба в европейските клубни турнири.

Официално бе взето решението, че футболист, играл за един клуб в предварителните кръгове на Шампионската лига, може да играе за друг отбор в мачовете от Шампионската лига.

"От следващия сезон ако един играч, играл в предварителните кръгове и неговият отбор е елиминиран в тези предварителни кръгове, той може да подпише в края на летния трансферен период с друг клуб и да играе в Шампионската лига. Ако той не е подписал в края на летния период, той може да подпише през януарския трансферен прозорец и пак да играе в Шампионската лига с фланелката на друг отбор", каза Джани Инфантино, генерален секретар на УЕФА, цитиран от БТА.

Другата промяна е, че клуб може да привлече през януари трима нови играчи за Шампионската лига, от които само един е играл в предварителните кръгове на Шампионската лига през същия сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kris01
27.03.2010 13:53

kopele,ти как си се напил не е истина *lol*

kopele_
27.03.2010 00:17

аааа супер яко !
Давид Вия на есен отпада с Валенсия и вкарал само 1 гол,но зимата ! -преминава в Ливърпул и които са в една група със отстранилия Валенция - отбора на Левски ...ахахахах ,Барселона и Боруция Д и вкарва 18 гола само в групите ! става голмаистор на Шампионската лига ! взема Златната топка ! хахахах браво за якото решение.печели Футбола

acmilan18990
26.03.2010 21:23

та един та двама , та трима!Тъпо,трябва повече яснота,беше добре!

leketoo
26.03.2010 15:29

*beer* Определено много добро решение, което ще е благоприятно и за по-малките клубове!