Гонзо и Андоне на дръвника

11:00
Гонзо и Андоне на дръвника
Левски или ЦСКА ще имат нов треньор в понеделник, съобщава "Меридиан Мач". Това най-вероятно ще се случи, ако един от двата тима загуби утрешната битка на стадион „Васил Левски“. При "хикс" се очаква статуквото на "Герена" и "Армията" да се запази, защото при настоящата ситуация в нито един от двата клуба равният резултат няма да се смята за провал.

По всичко личи, че главата на Йоан Андоне и в по-малка степен тази на Георги Иванов-Гонзо са на дръвника...

Определено по-деликатно е състоянието в Левски. Там нещата не вървят, а вече на 95% е сигурно, че "сините" ще изгубят титлата, която спечелиха с Емил Велев през миналата година. След резила в Ловеч Гонзо си подаде оставката, но собственикът на клуба Тодор Батков не я прие, като му сподели, че разчита твърдо на него. След победата над Славия нещата някак си позатихнаха, но последва крахът в "Надежда" и отново тръгнаха слухове, че дните на Георги Иванов като треньор са преброени. Гонзо отказа да говори пред медиите, след като отборът му беше размазан от Локомотив София, а това показва, че в клуба има огромно напрежение около мениджъра.

Отвсякъде си личи, че при провал и в дербито с ЦСКА, в понеделник Батков ще осъществи трета треньорска рокада през този сезон. Емил Велев-Кокала си тръгна, сърбинът Ратко Достанич го последва, а сега и Гонзо се нареди на опашката. Към днешна дата няма шанс Георги Иванов да напусне директорския пост на "Герена". Гонзо ще остане спортен директор независимо дали Левски вземе дербито, или не. Според източници от клуба легендарният нападател е твърдо решен да си подаде оставката при провал в дербито, което през годините се превърна в емблематичен за него мач.

Вариантите за евентуален заместник на Гонзо ги има отдавна. Най-сериозен фаворит обаче е Илиан Илиев. Старата сръбска лисица Люпко Петрович пък се предлага, но вероятно няма да го огрее.

Както е известно, лично Георги Иванов е водил разговори с Илиан Илиев, който в момента води Берое, за да му предложи треньорския пост на "Герена". Това се случи в края на миналата година, като в крайна сметка Тодор Батков реши Гонзо да продължи да изпълнява и две функции - треньор и директор.

\"\"

За разлика от Левски, където поне не се работи на загуба, то в лагера на вечния съперник ЦСКА нещата стоят зле, поне от финансова гледна точка. През зимата на "Армията" бяха доведени няколко чужденци, които вземат огромни за нашите стандарти заплати. Именно заради тях Любо Пенев бе уволнен, за да дойде някой, който да поведе "червената армия“. За тази мисия призван бе Йоан Андоне, който след 1:1 с Пирин Благоевград споделя, че това е бил най-силният мач на ЦСКА под негово ръководство...

Ако Димитър Борисов реши да уволни Андоне, ще трябва да му плати неустойка от 75 000 евро, тъй като договорът на румънеца с отбора е до юни. Ако все пак ЦСКА вземе дербито и след това стане шампион, то контрактът на Андоне ще бъде продължен за още година, каквато е договорката.

Ако обаче ЦСКА загуби на "Васил Левски", в понеделник футболистите ще бъдат водени от българин, а не от румънец. Според едни фаворит е сегашният помощник Адалберт Зафиров, който е любимец на Димитър Борисов.

Според други това е Ради Здравков, който ще изкара сезона, който така или иначе ще бъде провален. Според други Сашо Станков е готов на момента да заеме мястото на Андоне. Най-тиражираната версия пък е Христо Стоичков да поеме ЦСКА, но това дори и да стане, ще бъде през лятото, тъй като легендата едва ли ще иска да застане начело на потъващ кораб.

Самият факт, че Димитър Борисов обяви, че ще разкрие повече подробности от срещата между него и Андоне, състояла се в четвъртък вечер, след дербито с Левски, няма как да не прикове вниманието.

Любопитно обаче е и нещо друго. Какво ще стане, ако дербито завърши наравно и главно действащо лице бъде съдията... Ще получим отговора до дни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

toni_sf
26.03.2010 12:09

*smile* смятам че всички разбраха колко разбира от футбол този румьнец и колкото по бьрзо си трьгне толкова по добре