Полицията готова за Вечното дерби

16:32
Полицията готова за Вечното дерби
Началникът на групата за борба със спортното хулиганство към СДВР Антон Златанов и началникът на отдел "Охранителна полиция" на СДВР Младен Маринов обявиха, че са взети всички необходими мерки за охраната на вечното дерби Левски - ЦСКА.

"Винаги подхождаме сериозно към това дерби. От две седмици планираме охраната на срещата. Вече сме провели редица срещи с представители на фенклубовете на двата тима. На този етап сме готови за охраняването на вечното дерби. Не искаме да вкарваме очакване за напрежение заради случилото се миналата седмица в Мездра, тъй като всяка среща е сама за себе си. Не очакваме масов бой и нахлуване на терена", каза Маринов. Все още не е ясна точната бройка на полицаите, но органите на реда на стадиона ще са около 150 души, а из цяла София около 1400 човека.

"Днес ни предстои среща с представители на фенклубовете и ръководството на националния стадион. На тази среща ще бъдат уточнени всички подробности. Тези детайли трябваше да са уточнени до сега, но изчакахме да мине междинния кръг. Наясно сме какво ни предстои, взели сме необходимите мерки. Ще има сериозни мерки при пропускателният режим, като всеки зрител ще бъде проверяван два пъти преди да бъде допуснат на стадиона. Ще искаме вратите да са отворени за фенове два часа преди мача. Мерките са стандартни за такова мероприятие. След двубоя силите на реда ще са концентрирани около стадиона и спирките на градския транспорт, с цел да бъдат избегнати сблъсъци между феновете на двата тима. Освен това едната от двете агитки ще бъде задържана известно време след края на двубоя в сектора си, отново по тази причина", каза Златанов.

Днес ще бъдат уточнени и хореографиите на двете агитки и това, което ще могат да внесат на стадиона. Пияни и агресивни запалянковци ще бъдат спирани при пропусквателния контрол на стадиона. Двамата отказаха да оповестят колко ще струва охраната на домакина в този мач Левски. Те са на мнение, че организаторите на двубоя Локомотив Мездра - ЦСКА са виновни за нахлуването на феновете, тъй като не е осигурена нужната като бройка охрана за двубоя. Златанов заяви, че хулиганите от този мач няма да останат ненаказани.

"Това не се случва само в България. Може да се случи навсякъде и по всяко време, факт е обаче, че в Мездра можеше да се избегне. Лошото е, че в България нито съоръженията са подходящи, нито организаторите могат да се справят така, че полиция да не е необходима вътре в стадионите. Само у нас и в Кипър от страните в ЕС се използва полиция за охрана на мачовете. Неприятното е, че не сме готови за друго", каза още Златанов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация