Пеле: Бразилия има нужда от Роналдиньо

12:59
Пеле: Бразилия има нужда от Роналдиньо
Опитът на Роналдиньо може да окаже витално влияние върху бразилския национален отбор на световното първенство в ЮАР през юни, ако треньорът Дунга повика 30-годишния футболист в състава, заяви Кралят на футбола Пеле.

Трикратният носител на световната купа Пеле заяви, че той би избрал Роналдиньо, който става на 30 години в неделя и е играл на два финала на Мондиал, включително и когато "кариоките" взеха петата си поредна световна титла през 2002 година.

69-годишната легенда заяви още, че Лионел Меси има нужда от по-организиран тим на Аржентина, в който да разгърне брилянтната си форма от Барселона, като още коментира, че Англия и Испания ще бъдат опасни опоненти на турнира в Южна Африка между 11 юни-11 юли.

"Мисля, че Бразилия вървят по правилен път, но трябва да сме внимателни, защото по-голямата част от футболистите никога не са играли на световно първенство, така, че ще има доста напрежение и ще трябва да видим как тези момчета ще го понесат", заяви Пеле.

"Ако Роналдиньо продължава да играе така, както сега...мисля, че ще е много добра част от състава, защото ще помага на по-младите играчи да се преборят със стреса", допълни още Кралят на футбола.

Роналдиньо, който за последно игра за Бразилия миналия април, е в отлична форма с Милан този сезон, но независимо от спекулациите, че ще се върне при "кариоките", засега играча не е в плановете на националния селекционер Дунга.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

boc1
28.03.2010 21:00

Съгласен съм с предишните коментари, Дунга е мноого прост човек.

shizofrenik
24.03.2010 17:59

Ти остави Нилмар ами Мело,Адриано или Баптища .По-големи некадърници няма.Диего и той е в невероятно слаба форма ама педераса Дунга го вика за сметка на Рони , който играе невероятно.

darkspeed
24.03.2010 15:12

А бе да не е само Роналдиньо.. Роналдо не е по-малко гениялен. Въпреки годините, винаги когато играе вкарва по някой гол, друг такъв просто НЯМА... Абсолютна глупост и простотия е да не вземеш човека, вкарал най-много голове на световни първенства на световно. Дори и само като резерва. Пак ще е изключително полезен.. A глупака взима риби като Нилмар, който в около 35 мача има по-малко от 10 гола.. Поне да даде шанс на Феномена, сигурен съм, че няма да го изпусне...

shizofrenik
24.03.2010 13:42

Бразилия може и да не е по-слаба без Рони , но няма да я има тази магия

alexis_mashin
24.03.2010 13:39

абе да им имаме проблемите на бразилците - на всеки пост ПОНЕ по 5-6 страхотни играча и да се чудиш кой да повикаш. Бразилия няма да е по-слаба без Роналдиньо. PS: лично аз ще стискам палци за Сърбия

Lucas_Podolski
24.03.2010 13:19

Ако Бразилия спечели Световното и без Роналдиньо, Дунга ще бъде обявен за гений, при всеки друг резултат за Бразилия, ще има убийствени критики към треньора... така, че той да си прави сметка дали да го вземе!

rockamring
24.03.2010 13:12

Всеки освен Дунга знае,че Диньо е нужен на Селесао