Левски може и без Гошо Петков в дербитата

11:38
Левски може и без Гошо Петков в дербитата
Георги Петков получи контузия в навечерието на столичното дерби между Локомотив София и Левски и по всяка вероятност днес ще отпадне от групата на "сините". Разбира се, че тази новина няма как да е добра за Георги Иванов и щаба му, но в никакъв случай не бива да се драматизира излишно, пише "Меридиан мач".

Безспорно Петков продължава да  е отличен вратар, но в никакъв случай не е незаменим. През есенния дял от първенството грешките му зачестиха – и в България, и в евротурнирите. Особено болезнено привържениците приеха зловещите му изцепки на "Герена" със  Залцбург и след мача гневно му потърсиха сметка за тях. Тогава той първо предизвика червен картон за Сърмов, след като тръгна да меша противници извън наказателното поле и загуби топката. След това при последната атака на австрийците в мача нетипично за себе си увисна при един тъч и това доведе до гол, с който Левски загуби.

Евентуалното отсъствие на Петков е повод да видим как се справя Левски без него. По всяка вероятност негов заместник днес ще бъде Божидар Митрев. Именно Митрев бе на вратата на Левски при последния засега успех в "Надежда" срещу Локомотив в шампионатния мач. През 2007-а "сините" в пряк спор за титлата победиха "червено-черните" с 5:3. В този мач Митрев бе може би най-слабият играч на Левски, но голямата победата и шампионската титла обезсмислят каквито и да е критики срещу него.

Божидар Митрев пази и при последната победата на "сините" във вечното дерби на 9 май миналата година. Левски спечели с 2:0, а Митрев си свърши работата перфектно. Той спаси четири много опасни удара на играчите на ЦСКА и в крайна сметка успя да запази вратата си суха. Този мач пък постави началото на обрата в първенството, което в крайна сметка Левски спечели.

Митрев има и други силни мачове за Левски. През пролетта на 2007 г. Левски спечели неочаквано трудно срещу Беласица с 1:0, а гостите въобще не се дадоха без бой. В последните минути пред вратата на „сините“ бе доста горещо и Митрев се намеси отлично в няколко много критични ситуации. Освен това той пази нелошо и в мачовете на Левски от Шампионската лига срещу Вердер и Челси. Срещу тима от Бремен смени провалилия се Ники Михайлов и не пусна повече голове. На "Стамфорд Бридж" също пази добре, показа смелост срещу играч като Дрогба и при една ситуация за малко да го нокаутира.

При положение че Георги Петков този сезон допусна половин дузина голове от около 30 метра, демонстрира спад във формата си, а  Митрев вече знае как се печелят дербита, рокадата между двамата на вратата може и да се окаже от полза за Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация