Глобиха Стоичков една вечеря в ЮАР

08:33
Глобиха Стоичков една вечеря в ЮАР
Дисциплинарната комисия на Южноафриканската футболна асоциация санкционира Христо Стоичков с глоба от 2000 евро. Мотивировката е за "неспортсменско поведение" на вече бившия треньор на вицешампиона Мамелъди Съндаунс по време на доиграването на инфарктния двубой с Морока (3:3), съобщава "Труд".

Сумата реално е по-малка от тази, която ще трябва да даде Камата за вечерята на своите двама италиански адвокати, които са играли яко катеначо на юридическото поле. Помогнал им е много и Стоичков, който например обявил, че жестът "рязане на глава", който е направил, не е насочен към някого, а показвал, че на неговия тим се реже главата със съдийските решения на терена.

Сензационно обвиненията на шефа на дисципа Зола Маяву, който е и главен прокурор на страната домакин на световното, не са издържали при заседанието пред 60 души в най-голямата зала в сградата на футболната асоциация.

Близо 20 дни прокурорът даваше изявления пред медиите, че Камата ще бъде наказан жестоко. Оказа се обаче, че обвиненията абсолютно не са издържали. И най-вече извадените от контекста думи на българина за корупция около събитията с преиграването на мачове, които в крайна сметка ощетиха неговия тим.

"Не дадохме възможност да се прави театър от появата на звезда като Христо Стоичков в залата", обяви Клаудио Болло, един от адвокатите на Кавалера на "Златната топка".

"Всичко мина по опростена и ясна процедура. Искаха глобата да е 10 000 евро, но нямаше основание за подобна санкция за нещо, което е част от футбола. И в крайна сметка приехме символичната глоба."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация