Окука се готви пак да удари Левски

14:08
Окука се готви пак да удари Левски
Старши треньорът на Локомотив София Драгомир Окука заяви, че се надява на добра игра и нова победа срещу Левски..

"Чака ни труден мач срещу голям отбор, който в последно време върви нагоре. Бихме Левски три пъти, а иначе дори веднъж не е лесно да го направиш. Сега те определено ще са мотивирани, а ние ще излезем на терена с отговорността, която върви с постигнатите победи. Направихме отбор, който може да играе като равен с големите отбори. Няма гаранция, че ще победим "сините" - всичко може да се случи, но едно е сигурно и то е че ще играем като равни с тях", каза Окука.

Той добави, че не е истина, че срещу Левски се играе по-лесно, отколкото срещу "по-слабите" отбори, тъй като вече всеки може да бие всеки в българския шампионат.

"Добрите футболисти заминаха за чужбина и по тази причина големите отбори са по-слаби тази година, шампионатът е по-интересен, а и не мисля, че ще трябват толкова много точки, както миналата година за шампионската титла и зона Европа. Реално нашите качества са за Лига Европа. Нямаме капацитет за трофея засега, но в последните мачове показахме характер на голям отбор, успявайки да обърнем резултата срещу Локомотив Мездра и Пирин", допълни сърбинът.

Той разкри, че на тима му срещу Левски ще липсва наказаният Георги Марков.

"Чака ни серия сряда-събота. Смятам, че сме подготвени за този цикъл, но сега всеки играч ще ни е нужен. Разговарях с Марков след всеки от картоните му, няма да тръгна да променям характера му на 38 години, но на него му остават още шест месеца, година професионален футбол и не бива в края на кариерата си да прави такива глупости", коментира Окука.

Той коментира и злополучният мач в Мездра между местния Локомотив и ЦСКА.

"Не знам как са законите в България, но ако наказанието на "червените" е по всички правила, няма какво да се коментира. Иначе футболът без фенове не е същата игра, но трябва да се работи с тези млади хора, за да не се стига до такива неща. И държавата трябва да помогне със строги закони, да наказва хулиганите. Такива случки са ставали и в Сърбия на големи дербита като Партизан - Цървена Звезда. Хубавото е, че това стана в Мездра, а не някъде, където има много фенове, иначе развръзката щеше да е още по-неприятна", каза сърбинът.

Наставникът на Локомотив София не мисли, че предложението на Йордан Лечков и Валентин Михов да се спре за шампионата заради лошите бази и баталните сцени по стадионите, ще помогне за подобряването на нивото футбола у нас.

"Нищо няма да се спечели, ако се спре първенството за две години. През това време няма да се намерят нужните средства за базите. Тук по-скоро държавата трябва да помогне на клубовете", заключи Окука

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация