24 лв./час струва офицер от МВР на мач

09:26
24 лв./час струва офицер от МВР на мач
24 лева на час струва офицер от полицията на футболен мач. 18 лева е тарифата на сержантския състав. И двете суми са с включен ДДС, съобщава "24 часа". Така един "лек" мач излиза минимум 3000 лева на клубовете, защото минималният престой на охраната е 4 часа. Заради това отборите масово се отказвали от униформените и минавали на частни фирми. Доста от тях са натрупали и сериозни задължения към МВР.

Още през зимната пауза повечето аматьори в България се вдигнаха на бунт заради таксите и поискаха отмяната им, но им бе обяснено, че няма как да стане.

Ако ние охранявахме мача в Мездра, това нямаше да се случи, заяви вчера шефът на ОДМВР във Враца Росен Иванов.

Понеже имахме съмнения, че подобно нещо може да се случи, предложихме да охраняваме мача безплатно и след това да продължим разговорите за дълга, който те имат към нас. От администрацията на клуба обаче категорично отказали. Въпреки това били пратени 60 униформени около стадиона. Според Росен Иванов проблемите могат да се решат на централно ниво между БФС и ръководството на МВР, както и да се подпише договор.

За подобно нещо отдавна се обявиха както президентът на БФС Борислав Михайлов, така и на лигата Валентин Михов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Nikinson
23.03.2010 09:43

Футболът ли ще издържа полицията-3000 лева на мач-колко клуба имат такива постъпления от билети...По добре на стадионите да няма публика-така и полицаите ще почиват повече ... А дали нямат нещо общо със случката в Мездра-Виждате ли без нас не става...