В ЦСКА знаели, че ще има погром

08:26
В ЦСКА знаели, че ще има погром
Инцидентът с мача между Локомотив Мездра и ЦСКА взе да се размирисва от всички посоки. Няколко независими източника на "7 дни спорт" довериха, че играчите на армейците са знаели още от събота, че в неделя в дефилето ще има нахлуване и погроми.
Припомняме, че срещата бе прекратена в 65-ата минута от съдията Ивайло Стоянов, когато агитката на ЦСКА нахлу на терена и започна да ломи оградите и да мята камъни във всички посоки. Феновете се разбесняха в 61-ата минута при гола на бившия левскар от Локо Мездра Исмаил Иса, с който резултатът стана 1:0.

Бомбата с разкритието, че в ЦСКА са знаели ден по-рано, че ще има екшъни, хвърли румънският голаджия Даниел Панку. 32-годишният голаджия, който се спаси от фенската канонада заедно с бразилеца Мишел Платини и французина Елиот Гранден, като залегна в съблекалнята на домакините, говори за инцидента пред румънския вестник "Проспорт".
"Когато започна всичко, казах на Платини "Мишел, давай! Тичай!". Спринтирах към съблекалнята, където имаше телевизор. От там гледах какво се случва на терена. Прекарах два часа барикадиран на стадиона, преди да тръгнем обратно към София. По пътя ни ескортира полиция. Имаше по една патрулка пред и зад нашия автобус. В деня преди мача с Локомотив (събота) чух, че този двубой няма да завърши и нашите фенове ще нахлуят на терена. Тази група от фенове беше организирана предварително", заяви Панку. За него случилото се в Мездра не е първият път, в който се сблъсква с гнева на феновете на негов отбор. Преди 10 години същото правят и тифозите на италианския Чезена, където играе халфът. Тогава мачът е прекратен за 5 минути. Вторият подобен момент е свързан с престоя на Панку в Рапид Букурещ.

Хора от висшите кръгове на сектор "Г" твърдят, че всичко било планирано предварително. Феновете подивели, след като получили шокиращата информация, че този сезон уж било решено шампион да стане Литекс. На играчите на отбора им било казано да не се напъват много, защото така или иначе - титлата отива към Покрития мост. В петък и събота от агитката заявили на някои от силните фигури в съблекалнята на ЦСКА, че играят ли като баби - ще станат стрaшни неща и че мачът няма да завърши. Именно това била и причината армейците да налеят гипса и да не могат да отлепят на терена край Искъра.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ultrablue1914
23.03.2010 15:18

Като са го знаели защо не са го оповестили предварително за да предотвратят инцидента? То сега е лесно да кажеш-ама аз знаех !Ама хайде докажи го де?

orlio_wins
23.03.2010 10:57

А искаха и преиграване чак.Евала за наглоста,пичове.Ако има кой да ви я даде-евала номер 2.То не беше плащаня на Пирин за да не бие Локомотив,на Миньор за да скрита Левски...цирка е в пълна сила.

Nikinson
23.03.2010 09:58

...и все пак имало ли е залози на боклукчиите за 1-сега спешно трябва да дават 2 милиона на разни институции...Преди време имаше скоростно разплащане след мача ЦСКА-Миньор Пк -2 но явно само с мачове с Миньор не става...

emo_peleto
23.03.2010 09:14

Е, винаги има заговор и задкулисен сценарий против ЦСКА. Така беше с отнемането на лиценза, така е и сега... Предполагам и в двата случая е виновен Батков *lol*

onzzy
23.03.2010 08:46

ако водеха 2:0 и публиката влезе да кажем -сценарии ама сега.Прекия конкурент идва на Армията -бият и са първи