Вижте официалното становище на ЦСКА за случая в Мездра

16:34
Вижте официалното становище на ЦСКА за случая в Мездра
Ръководството на ЦСКА публикува на официалния сайт на клуба становище по повод инцидента на срещата между "червените" и Локомотив Мездра от 19-я кръг на "А" футболната ни група. В резюме, шефовете на "армейците" са съгласни да бъде наложена санкция на ЦСКА за лишаване от домакински срещи, но няма да приемат наказание с присъждане на служебна победа на Локо Мездра и разясняват това чрез правилниците на БФС.


До: Изпълнителния директор на БФС
Г-н Борислав Попов
Копие до: Дисциплинарната комисия На БФС Директора "Първенства и турнири" към БФС

 
СТАНОВИЩЕ

 
на ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД относно прекратената среща между отборите на ПФК Локомотив Мездра и ПФК ЦСКА

Уважаеми господа,

С настоящото писмо ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД желае да представи на Вашето внимание своето становище относно прекратената среща от първенството на АФГ между отборите на ПФК Локомотив Мездра и ПФК ЦСКА.

ПФК ЦСКА ЕАД в никакъв случай не оправдава навлизането на публика на терена по време на гореспоменатия мач е и готов да понесе последствията от това по смисъла на Дисциплинарния правилник на БФС в частта й, определяща парична санкция и лишаване от домакинство.

Нашият клуб обаче категорично няма да приеме решение за присъждане на служебна победа в полза на Локомотив Мездра с резултат 4:0, тъй като навлизането на публиката на терена не може в никакъв случай да бъде вменено във вина на отбора-гост ( в случая ЦСКА) по смисъла на чл. 24 т. 7 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезона 2009/2010 година.

Същият член гласи "Когато футболната среща е започнала и след това е прекратена по вина на единия отбор се присъжда служебен резултат"

Отборът на ПФК ЦСКА по смисъла на Наредбата няма никаква вина за прекратяването на срещата и не попада в обхвата на чл. 24 т.7, тъй като най-малкото според дефиницията на наредбата публиката не е част от отбора. Въпросното навлизане на зрители на терена, по наше мнение е изцяло по вина на лошата организация, създадена от клуба-домакин за въпросната среща.

За случаи като този с навлизането на публика на терена в Мездра Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезона 2009/2010 година е категорична – чл. 21 т. 7: ФК са длъжни да вземат всички необходими и достатъчни мерки, гарантиращи сигурността при провеждане на футболните срещи, нормалното им започване протичане и завършване. За целта се взаимодейства съответните държавни, общински и други органи.

За срещата между отборите на ПФК Локомотив и ПФК ЦСКА в Мездра не само, че не бяха взети всички необходими мерки, гарантиращи сигурността по време на мача, но и взетите такива бяха крайно недостатъчни.

Недопустимо е, в т.нар. сектор за гости да бъдат допуснати повече зрители, отколкото е капацитетът на "клетката", какъвто бе случаят в Мездра. Също така недопустимо и граничещо с безумно нехайство е допускането на определен брой зрители да наблюдават мача от пътека, водеща към сектора за гости, която е осеяна със стотици камъни. Немислимо е да се счита, че по-малко от 10 служители на частна охранителна фирма могат да се справят с охраната на близо 2000 гостуващи фенове, също както това по абсолютно никакъв начин не може да бъде прието за покриване на изискванията на Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезона 2009/2010 година в частта й, гласяща „всички необходими и достатъчни мерки, гарантиращи сигурността при провеждане на футболните срещи, нормалното им започване протичане и завършване".

В Раздел девети – Задължения на футболния клуб – домакин на футболната среща, чл. 28 т. 8 от същата Наредба се казва, че „Клубът е задължен да осигури: Надеждна охрана на договорна основа от органи на реда, или от лицензирана охранителна фирма съгласно изискванията на Постановление № 173 на Министерски съвет от 2000 г. и по смисъла на заключителните разпоредби на същото постановление, както и съгласно изискванията на глава трета, раздел единадесети от тази Наредба.

В тези случаи планът за охрана задължително се съгласува с МВР.

Ангажиментите на органите на полицията остават да бъдат само в "района на стадиона" и "спортната зона".

За рисковите срещи във всички първенства и турнири, определени съвместно от БФС и МВР, участието на полицията вътре в стадиона предварително се договаря."

Точка 10 от същия член гласи: ПФК /ФК/ като собственик или ползвател на спортния обект е длъжен:

- Да разработи конкретен план за действие при извънредна ситуация по силата на Наредбата за сигурност на спортните обекти / Постановление № 173 на Министерски съвет от 2000 г/;

- Да разработи Правилник за вътрешния ред и пропускателен режим в спортната зона при провеждането на футболна среща, който да е съгласуван с органите на реда и да е поставен на видно място на входовете на спортната зона;

С оглед разигралите се събития по време на срещата в Мездра, довели до нейното прекратяване държим ад изтъкнем, че въпреки че бяха налице всички предпоставки мачът Локомотив МездраЦСКА да бъде разгледан като рисков, в стадиона в Мездра, а и около него, нямаше никакво присъствие на полицията. След навлизането на част от публиката на терена стана ясно, че клубът-домакин не разполага с абсолютно никакъв план за действие при извънредна ситуация, въпреки че и това попада в неговите задължения по силата на Наредбата. Действащ правилник за вътрешния ред и пропускателния режим също очевидно липсваше, което стана причина зрители да бъдат настанявани върху осеяната с камъни пътека до сектора за гости, откъдето в крайна сметка бе инициирано навлизането на публика на терена.

С оглед гореизложеното, ПФК ЦСКА счита, че клубът-домакин, а именно ПФК Локомотив Мездра, е в нарушение на достатъчно членове от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезона 2009/2010 година, което направи немислимо нормалното провеждане на футболната среща между двата отбора. Поради тази причина считаме, че най-адекватното решение, което органите на БФС могат да вземат в конкретния случай е да бъде присъдена служебна загуба на отбора-домакин, или най-малкото срещата да бъде преиграна.

Оставаме на Ваше разположение в очакване на решението Ви.

С уважение,
Венцислав Живков
Изпълнителен Директор
ПФК ЦСКА ЕАД

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bradata63
23.03.2010 07:03

E ми агитката на ЦСКА няма нищо общо с отбора ЦСКА тя си е на Дучето да си наказват него със служебен резултат! *thumb_up* Отборът да си доиграе мача с ЛокоМз.и никакви агитки никви Дучета да не им се пречкат,че само ядосват ръководството! *thumb_up*

peshky_
22.03.2010 22:40

баси наглоста *sick* попринцип трябва даже да ги изхвърлят от А група ама едва ли ще се случи това *stop*

Lollipopp
22.03.2010 21:27

eliot_granden - на колко си? 8-9 или може би 10 *sick*

bai_jek
22.03.2010 20:17

по-голяма пародия няма никъде по света.първо само агитките на цска и левски правят проблеми по бг стадионите няма такива селяндури никаде по света те не отиват на мач те отиват да се сбият с някой ми за какво тогава тези говеда ги пускат по мачовете и как очакват публиката да се върне по стадионите като присъстват тези селяни на всеки един мач. второ какво като са цска бе немогат ли да ги хвърлят в долната група второ нахлуване на терена, нямаха лиценз еми какво ги траят още бе.Хората в Италия изхвърлиха Ювентус такъв голям отбор, че нашия смешен отбор ЦСКА ли неможем да изхвърлим това е СМЕШНО не трябва да има футбол в бг особено след мача МИНЬОР-МОНТАНА.

paco_95
22.03.2010 20:11

Доста е жалко ,че си мечтаем ,че скоро футбола ни ще бъде на Европейско ниво ... Но с такавиа публики и полицията на стадиона едва ли .... Сички отбори се опитват да дават пример ,че могат да се справят и без полиция ... Но тези добри случай не се помнят от ушев ...А такива като на прасчовците са запомнящи се ...Жалми е за вас ,че този Дебелия ви сасипва ! *thumb_up*

lisy
22.03.2010 20:00

Ебаси и смешниците, щели да искат служебна победа!? Не били виновни за поведението на феновете си!? А ако бяха феновете на Локо Мездра щяха да искат да ги пратят в Я-регионална, но нали са ЦСКА - най-великите, не можело така, а момчетата от Мездра направо ги направиха да си говорят сами! Ебаси и тъпите и прости смешници!!!

Duke_Totti
22.03.2010 19:56

Леле, леле, по-тъпо оправдание не бях чувал. Пожелвам им най-тежките санкции и глоби да отнесат цесекарите!

donatelo
22.03.2010 19:56

neo12345,за какви резултати пишеш бе момче?Това са резултати от ШАМПИОНСКА ЛИГА,където ЦСКА нее играл ИЗОБЩО.А и скоро с публика като тази,която видяхме в Мезздра няма и да играете.Вие заслужавате дави изхвърлят от Българския футбол!

ultrablue1914
22.03.2010 19:50

много ми е интересно какво точно ще направят ако се присъди 4:0?Какво значи "Нашият клуб обаче категорично няма да приеме решение за присъждане на служебна победа в полза на Локомотив Мездра с резултат 4:0" И ако стане така,какво? Ще се разсърдят и няма да играят ли?

Georgiev1993
22.03.2010 19:36

MOROZOV ама ние бием 5-я със 3:0 а вие падате от последния със 4:0 нали бе свирко *lol*

MOROZOV
22.03.2010 19:27

Абе синяавци вие с таиа измислена победа над вуцата много си повервахте *lol* *beer*

Doktorut
22.03.2010 19:20

Няма такава наглост просто. Клубът нямал общо с агитката си. А защо тогава ФИФА и УЕФА наложиха толкова глоби на отбори чийто агитки скандираха расистки лозунги по време на мачовете си в евротурнирите. Защо и Бг отборите отнасяха глоби за бомбичките по трибуните. Мездра може и да бъдат санкционирани за лошата организация, но това в никой случай не може да оправдае тая сбирщина от гамени които нахлуха на терена.

onzzy
22.03.2010 18:58

"навлизането на публиката на терена не може в никакъв случай да бъде вменено във вина на отбора-гост ( в случая ЦСКА) по смисъла на чл. 24 т. 7 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезона 2009/2010 година." те и Ливърпул не бяха виновни за Хейзъл

neo12345
22.03.2010 18:55

не мога само до 5 .. *sad* така че много се извинявам .. вижте ии познатото 11 на 4 *smile* *wink*

ultrablue1914
22.03.2010 18:51

neo12345,ако съдя по ника ти май си стигнал само до 5

neo12345
22.03.2010 18:44

айде всички левскарчета да млъкнат .. *smile* че 1 от 17 траа да ви е познато и колкото до становището е точно така

eliot_granden
22.03.2010 18:43

Моля всички говежди фенове да гледат собствения си отбор! Като сте толко отворени мислите ли, че ако имаще полиция на мача и феновете на ЦСКА не бяха над допостипото щеше да се случи това?? Замислите се малко преди да бълвате простотия! И както ние не пишем по вашите статии, така и вие не пишете по нашите! И престанете да си показвате селянщината ставате смешни *sick*

Georgiev1993
22.03.2010 18:27

порнографска извинявам се хахаахахааха *lol* :5

ultrablue1914
22.03.2010 18:26

Всички тез факти дето сте ги надиплили-за липсата на полиция,за хората извън клетката и т.н. ако ги бяхте отчели преди мача и да заявите,че ЦСКА няма да започне мача докато не бъдат изпълнени изискванията на наредбата,щеше да е много по-добре нали? Какво сте ревнали сега като вдовица да х..? Всъщност то вас и полицията не може да ви озапти.Само армия с гранатомети трябва да ви охранява!Ама да стреля без предупреждение!Същото се отнася и за всички останали агитки в които има такива мръшляци дето отиват на стадиона с една единствена цел-да се сбият!

Georgiev1993
22.03.2010 18:26

всяко решение,разли4но от 4:0 за Локо Мз ще е порногравска история просто! *thumb_down*

BoBi_Levskara
22.03.2010 18:07

Прочете последното изречение "...най-адекватното решение което органите на БФС могат да вземат в конкретния случай е да бъде присъдена служебна загуба за отбора домакин...".Що не казахте по рано бе когато играхме като гости и падахме можеше спокойно да нахлуем на терена и да си спечелим мачовете по служебен път.

BoBi_Levskara
22.03.2010 17:59

Вчера имаше фенове на ЦСКА които като мъже признаха загубата и искаха пълно наказание за своите.Но сега като гледам такива цскари са рядкост изключителна рядкост.

cheman
22.03.2010 17:50

аз съм фен на Ботев - когато на мач на ботев нашата публика хвърли бомбичка - два мача без домакинство и парична глоба за тия чорбари кво трябва да се направи - вие помислете

flipicha
22.03.2010 17:49

Господа тапанари,повтарям го : глеите си шибания отбор и не се занимаваите с нас

Huku
22.03.2010 17:47

Господа ръководители на ЦСКА, нахлуването на феновете взе да ви става навик. На това му викат РЕЦИДИВ, което би трябвало да доведе до сериозни наказания. Какво сте тръгнали да се жалвате.

Lollipopp
22.03.2010 17:42

кажи му цска-р и не го обиждай повече *lol* няма такава идиотска публика каквато е тази на чорбетата *thumb_down* аз предлагам следното *stop* за да няма повече такива изцепки , оставяме само цска-те в А група а всички отиват да си играят в Б , та да няма конкуренция за червените прасенца *joking*

Bmv_Z3
22.03.2010 17:30

Тия па нещастници умрели кой ги пита. Какво предлагат смешници *lol* Венцислав Живков смотаняк

Nikinson
22.03.2010 17:29

Агитката развали далаверата на боклукчията от залози срещу собствения си отбор-откъде да вземе 2милиона....то само от мачове с Миньор Пк не става . Другото е вятър и мъгла...А наглия пернишки боклукчия не е за ЦСКА-съвсем ще съсипе отбора.А какво ли ще кажат ФИФА и УЕФА за тези конкретни мачове...за БФС-знаем ни чули ни видели

flipicha
22.03.2010 17:28

То с говедо човек неможе да говори.За какво ли се занимавам и аз с вас.Аи глеите си миризливия кенеф и дърпаите мустака на чичо Тошо *lol* .Евроидиоти

flipicha
22.03.2010 17:24

Добре аиде кажете вие,но помислете реално на нещата.Локо допусна да влезнат повече зрители от допустимото.Агитката на ЦСКА нахлу. И двата клуба са виновни.Не мислите ли,че поне трябва да се доиграе мача от 65 минута.Кво ми говорат в Б група

cazorla
22.03.2010 17:21

Отбелязал 1 гол от 6 мача в турнир,който вие не сте и помирисвали и няма да помиришете,задушавани от боклукчивото ви ръководство,което за пореден път показва наглостта си!

boc1
22.03.2010 17:18

Официално: ЦСКА най-слаб в Лига Европа *lol* *beer*

flipicha
22.03.2010 17:16

Левски - евроидиота на България *party* *lol*
Първият български отбор ,отбелязал 1 гол в 6 мача .Само леWCки оле

qari
22.03.2010 17:13

кво стана днес -нали М.Гърнето требваше да внесе 2 000 000 лв- да ама не-пича по му изнася ПРАСЕСПОР да го наебат с лиценза-ах колко сте прости свинье недоклатени-в БГ ни писна от вас-марш към Б група изроди *thumb_down*

rokera_henry
22.03.2010 17:09

Абе, вие нормалнисте, бе?! Преиграване на мача?! ХАХАХАХХАХАХАХХАХА Значи по тая логика, на който отбор не му харесва резултата, феновете да нахлуят, за да прекратят мача и да има преиграване, докато резултата не ги удовлетвори хахахахах.. Ебати простотията.. Мислех си, че не може да има толкова прости и нагли хора, ама явно има..

AiVaRlL
22.03.2010 17:08

flipicha да се борим за интертото ти пич в коя година живееш ? до колкото до вас ша има много поздрави от Локо София и после от нас

ebacha_
22.03.2010 17:08

САМО ДА ПОПИТАМ АКО НЕ НАКАЖАТ ЦСКА ДАЛИ ПЪРВЕНСТВОТО ИЗОБЩО ЩЕ ЗАВЪРШИ ?????Чорбарите сте много нагли типове.И ръководството и играчите,а най нагли са феновете дето слушат оня дебела свиня Дучето и си мислят ,че отново Ще им се размине *smile*

flipicha
22.03.2010 17:07

Тапаци смотани ,то 20 човека писали 15 са левскари.А бе момчета аре глеите си скапания отбор и не се месете.И без това другата седмица е мача ,тогава ще говорите.Безмилесно е да пишете тук.Борете се за интертото...успех *lol*

AiVaRlL
22.03.2010 17:03

"наредбата пуликата" поне да го бяхте копирали от сайта на ЦСКА там си пише публика не пулика иначе до говедата където ни наричат нагли ако им се беше случило на тях штяха да видат какво е нахалство от адвокат Шматков

boc1
22.03.2010 17:03

Ей наглите 3 още малко ще изкарате Левски виновни !
За цска-то глоба, 4:0, лишаване от домакинство за 5 мача и отнемане на 6 точки е най-малкото, което трябва да се присъди

Docker
22.03.2010 17:01

Как така ще се присъжда служебна загуба на домакина бе, чорбари прости? Ние другата година можеме да влизаме на всяко гостуване и да прекратяваме мача, ако става така. Смешни сте и вие и отбора ви. Най ме е яд, че сега ще се потули случая и виновни ще са локо мездра, не свинете, който грухтяха и тичаха на терена. Абсурдна история.

Doc_Holliday
22.03.2010 17:01

*lol* Ебахти наглия, долен боклучив о(т)бор *thumb_up*

plamski2
22.03.2010 16:56

СПОРЕД МЕН ОТБОРА НА ЛОКО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ГЛОБЕН НО НЕ И НАКАЗАН С СЛУЖЕБНА ЗАГУБА ЗАЩОТО СЕ ПАК ФЕНОВЕТЕ НА ЦСКА СА ВЛЕЗЛИ НА ТЕРЕНА. БЕЗ ПРИСТРАСТИЯ ЩЕ КАЖА ЧЕ НАИ ЛОГИЧНОТО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА Е ПРЕИГРАВАНЕ НА МАЧА !!! *thumb_up*

nasran_chorbar
22.03.2010 16:56

DeviLLmaN90, кой да ни набута в такава ситуация бе? Разликата между нас и вас е, че ние сме глутница, вие сте стадо.

flipicha
22.03.2010 16:54

Ако трябва някои да бъде глобен , то това е отборът на Локо.Има си определен брои за зрители,кои е виновен ,че те са пуснали повече хора.Наи-справедливо е мачът да бъде доигран от минутата ,в които беше прекъснат

ebacha_
22.03.2010 16:53

*lol* смешници ,като е лоша организация дай да влезем на терена тъпи чорбари 0:4 е най малкото с което може да се отървете

DeviLLmaN90
22.03.2010 16:52

И аз съм съгласен с него! Не може 20 полицая или СОД както е в този ситуация!!! Направо защо не им направиха един ринг? Никаде по европа не съм видял да има 20 полицая да пазят футболен мач. Пак с нашия български нрав още по зле.

manntraxx
22.03.2010 16:51

Сигурно Локо са виновни, че феновете на ЦСКА са меко казано като хвани от гората..

nasran_chorbar
22.03.2010 16:50

сега се почва големия цирк, само и само чорбарите да не го изядат...

Ioancho
22.03.2010 16:39

Господин Живков е напълно прав.Съгласен съм с него - трябва да бъде присъдена служебна загуба на Мездра.