Станков: Няма развитие на качеството на футбола ни

18:47
Станков: Няма развитие на качеството на футбола ни
Бившият наставник на ЦСКА Александър Станков заяви, че не вижда развитие в качеството на българския футбол.

"Не виждам развитие в качеството на футбола в първенството. Все пак в момента шампионата е малко по-оспорван. Мисля, че е интересно. Отборите, които ще се борят за медали вече се открояват. Битката за Купата също ще е интересна. Не винаги с пари може да се направи добър отбор. Никога не съм бил против чужденците, но смятам, че трябва внимателно да преценяваме кой взимаме. Не може да се взимат пет човека чужденци, които не вършат нищо. ако взимаме чужденци нека те да са над качеството на българските футболисти, ако няма възможност да се купи някой такъв по-добре да играем с българи", коментира Александър

Станков развитието на българския футбол и привличането на чужденци в родните тимове. По повод ЦСКА и случващото се в отбора Станков заяви:

"Винаги ме боли за ЦСКА, когато нещата не вървят добре. И преди съм го казвал, но ЦСКА ги чака провал, заради селекцията и хората, които освободиха, и тези, които привлякоха. В ЦСКА проблемите се задълбочиха. В момента новите попълнения на ЦСКА са в залеза на кариерата си (Панко, Петре, Митрески). това, което се случи в Мездра ще се отрази на играта на ЦСКА. Тези проблеми с феновете трябва да се решат. Знам, че подобни случки влияят на климата в отбора. Няма да коментирам "вечното дерби", обикновено, когато единия отбор има проблеми побеждава другия."

Според Станков няма някакъв талант сред младежите, който да се открои като изтъкнат бъдещ лидер в националния ни футбол.

"В момента ми е много трудно да откроя някой от младите играчи. Поколението, което играе в момента не мисля, че ще има голямо бъдеще. Квалификацията на треньорите е важен етап от развитието на футболистите, а до скоро нашите специалисти нямаха възможност да се усъвършенстват. Сега това вече не е така, има обмен на информация, предават се знания", допълни още Станков в актуално студио "Дерби".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rokera_henry
22.03.2010 19:45

ХАХАХАХХА Евала, колко е проницателен... Кво развитие, бе?! То по-зле става с всеки изминал ден.. Думата "качество" за българския футбол е далеч от нашата реалност.. Да гледаш Бг. футбол - значи да си пилиш нервите и да се измъчваш от некадърната и безхаберна работа на треньори и футболисти и за капак на всичко и на долните ни съдии..