\"Еврофутбол\" открива трети спортен обект от кампанията \"Избери да спортуваш\"

10:42
\"Еврофутбол\" открива трети спортен обект от кампанията \"Избери да спортуваш\"
Българският лицензиран букмейкър "Еврофутбол" ще открие трети спортен обект от кампанията "Избери да спортуваш". Обновената фитнес зала в Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора ще отвори врати на 24 март.

Инициативата се осъществява и със съдействието на фондация "Работилница за граждански инициативи" и Медицинския факултет. Всички желаещи да изпробват новите уреди могат да заповядат в обновената фитнес зала от 11 часа. Проектът - "Център за спорт и здраве", започна през октомври 2009 г. Неговата основна цел е да се предоставят по-добри условия за провеждане на различни по вид спортни занимания за студентите  от всички курсове и специалности на факултета.

Официалните гости на откриването ще бъдат деканът на Медицинския факултет – доц. Д-р Мая Гълъбова и заместник-кметът на община Стара Загора – Белчо Белчев, които ще приветстват гостите. Сред присъстващите ще бъдат и главният спортен експерт в общината – Георги Димитров, студенти и преподаватели. Залата към секция "Студентски спорт" в Медицинския факултет на Тракийския университет е третият спортен обект, който през 2010 г. ще отвори безплатно врати за всички, които искат да направят живота си по-активен и по-здравословен. Проектът в Стара Загора бе финансиран през 2009 г. от "Еврофутбол" като част от кампанията "Избери да спортуваш", която даде шанс на 13 отделни проекта в цялата страна да получат средства за възстановяване и реновиране на спортни площадки, които да се използват безплатно от хората.

Следващият спортен терен, който ще бъде открит, е гимнастическата площадка в гр. Димитровград. Организаторите ще посрещнат приятели и гости на 31 март. Събитията са част от благотворителната кампания "Избери да спортуваш", финансирана по социалния проект на "Еврофутбол" "Печелиш и помагаш", която цели да създаде предпоставки за здравословен и активен живот.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация