Страхотен гол на Касано уби Юве в Генуа

23:40
Страхотен гол на Касано уби Юве в Генуа
Сампдория надви Ювентус с 1:0 като домакин в среща от 29-я кръг на Серия А.

През първото полувреме Ювентус владееше повече топката и през по-голямата част от времето "бианконерите" се бяха настанили в половината на домакините и търсеха пролуки през отбраната на дорианците.

Въпреки своето превъзходство, торинци не успяха да създадат нито едно чисто голово положение, нито дори да отправят един точен удар във вратата на Сторари. Това се дължеше най-вече на факта, че играчите на Юве пробваха да атакуват главно през центъра и всичките им атаки бяха лесно разгадавани.

Футболистите на Луиджи Дел Нери, от своя страна, пропиляха две стопроцентови положения за гол. Първо в 35-а минута топката бе центрирарана от корнер, Кименти дори не си помисли да излезе, за да боксира, Касано стреля с глава, но Маркизио изчисти с глава от голлинията.

След това, две минути преди почивката, отново Касано бе изведен сам срещу Кименти, малко вляво от вратата на Юве. Нападателят можеше да избира между пас към Пацини или изстрел. Касано предпочете да шутира и Кименти спаси.

През втората част почти нищо не се промени на терена - Юве владееше повече топката, но хората на Дзакерони показваха значителна безидейност. Алесандро Дел Пиеро и Диего правеха поредния си слаб мач за "бианконерите" шокираращото за тифозите на тима бе, че торинци не успяха да измислят нищо съществено в атака.

Футболиститите на Сампдория разчитата на мълниеносни кантраатаки по фланговете, откъдето се опитваха да изненадат защитата на Юве. Трябва да се отбележи, че в тази среща Канаваро и Легроталие се представяха на високо ниво и не даваха особено големи възможности на атакуващите футболисти на дорианците да застрашат Кименти.

В 76-а минута обаче, Антонио Касано вкара уникален гол с воле от над 35 метра. Естествено, Кименти изобщо не се намеси по добър начин и дори боксира топката в собствената си мрежа, но изпълнението на Касано бе от световна класа. След това попадение едва ли е нужно да се споменава, че футболистите на Юве направиха ялови опити да стигнат до изравняване, но в крайна сметка за пореден път "бианконерите" бяха победени през този сезон.

Сампдория - Ювентус 1:0

1:0 Касано 76-а мин

Сампдория: Сторари, Гасталдело, Заури, Лучини, Семиоли, Циглер, Поли, Губерти, Паломбо, Пацини, Касано

Ювентус:
Кименти, Гросо, Зебина, Канаваро, Легроталие, Маркизио, Сисоко, Поулсен, Диего, Дел Пиеро, Якуинта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ShefkaTa
22.03.2010 18:53

Браво на Касано *smile*) ет това е *thumb_up* *beer*

AnTONYo
22.03.2010 00:16

На алкайда явно комплексите,които ЮВЕ са му изградили през годините си казват думата.Толко да мразиш 6-я в Италия, и да ти е кеф,че са слаби... Така се получава след години се*с на жалкото му отборче.

JuVe_za_ViNaGi
21.03.2010 23:52

juve се едно играеха бес вратар гол от центара нямам думи просто а и няма кои да вкарва голове *thumb_down*

Alcaida
21.03.2010 23:51

Вън от Топ 8 на Италия *thumb_down* Средняци мръсни

Lollipopp
21.03.2010 23:45

едно немога да разбера - какво кара Ювентус да се излага така *erm*