Въпреки измислена дузпа за Фулъм, Сити надви \"котиджърс\"

18:52
Въпреки измислена дузпа за Фулъм, Сити надви \"котиджърс\"
Манчестър Сити записа важна победа в борбата си за четвъртото място във Висшата лига. "Гражданите" биха Фулъм на "Крейвън котидж" с 2:1.

Още в седмата минута възпитаниците на Роберто Манчини откриха резултата. При една контраатака на Сити Крейг Белъми мощно шутира към вратата, топката се удари в гредата и при добавката попадна в краката на Роке Санта Крус, който намери мрежата- 0:1.

"Небесносините" удариха съперниците си за втори път в 36-а минута, когато Белъми нахлу отляво и намери Карлос Тевес в наказателното поле. Аржентинецът овладя топката, нагласи се за удар и преодоля Шварцър - 0:2.

След като отбеляза, Тевес опразнува гола със своя характерен танц.

През второто полувреме домакините получиха съдийски подарък, с който се върнаха в мача. При едно центриране Гарет Бари си спря топката на гърди, но реферът незнайно защо прецени, че това е нарушение и отсъди дузпа за "котиджърс". Дани Мърфи стреля в обратния ъгъл на Гивън за 1:2.  В последната минута на мача пък Лий Пробърт по доста смешен начин компенсира Сити, като не отсъди явна дузпа за домакините след игра с ръка на Компани в пеналта на "небесносините".

Все пак Сити удържа преднината си и се изкачи на пето място във временното класиране, на две точки зад четвъртия Тотнъм, но и с мач по-малко.

Фулъм - Манчестър Сити 1:2

0:1 Санта Крус 7-а мин
0:2 Тевес 36-а мин
1:2 Мърфи 75-а мин

Фулъм: Шварцър, Смайлинг, Беърд, Кончески, Хюз, Гера, Мърфи, Дейвис, Етуху, Дъф, Замора

Манчестър Сити: Гивън, Туре, Забалета, Гаридо, Бари, А.Джонсън, Виейра, Компани, Санта Крус, Белъми, Тевес

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Yang_G
21.03.2010 18:55

ЗАГЛАВИЕТО Е НАПЪЛНО ТОЧНО И ЯСНО !!! *evil*
Шибани съдий !