Прогнозите на Ники Веселинов - 10-и кръг

20:16
Прогнозите на Ники Веселинов - 10-и кръг
Междинният кръг на Острова започва тази вечер със срещата между отборите на Нюкясъл и Уест Бромич. Останалите двубои са утре вечер, а вниманието ще бъде фокусирано на дербитата Арсенал - Тотнъм и Хъл Сити - Челси. Едноличният лидер в класирането Ливърпул приема тима на Помпи в дебютния мач на Тони Адамс, като мениджър на южняците. Очаквам доста домакински победи в 10-я кръг от Висшата лига.

Вторник, 28 октомври

21.45 часа : Нюкясъл - Уест Бромич - 1

Време е "свраките" да запишат три точки. В тима се усеща подобрение както в играта, така и в настроението на играчите. Нападението ще е водено от Амеоби и Мартинс, за Оуен и Бът няма шанс да попаднат в групата. Лошото момче Джоуи Бартън и Хонас Гутиерес по всяка вероятност ще започнат в стартовия състав. Уест Бром видимо е в криза, след като инкасира 7 "шайби" за два мача.


Сряда, 29 октомври


21.45 часа : Астън Вила - Блякбърн - 1

Бирмингамци са само на две точки от зона Шампионска лига. Джон Карю и Агбонлахор имат нужния синхрон по между си и рядко пропускат да се разпишат. Отнесоха и стабилния Уигън в последния кръг, вкарвайки му четири гола и то като гост. Блякбърн се спаси от поражение срещу Мидълзбро в последната минута, благодарение на Бени Маккарти. Гостите вече четири мача нямат победа и едва ли "Вила Парк" е подходящо място за това.

21.45 часа : Хъл Сити - Челси - 2

Преди началото на сезона никой не би предположил, че тази среща от 10-я кръг може да се нарече дерби. Реалностите са други, а един срещу друг излизат третият и вторият в класирането. В предния кръг уважих Хъл с "двойка" и те не ме подведоха, но мисля, че е време приказката да приключи. Челси загуби за първи път от 87 домашни мача и е интересно как ще изглежда тима в това гостуване. Все пак потенциала в отбора на Сколари е много по-голям, а две последователни загуби за лондончани изглеждат невъзможни.

21.45 часа : Сток Сити - Съндърланд - 2

Поне за мен гостите са фаворити в двубоя. Съндърланд изигра доста силни срещи в последно време, а дисциплината при Рой Кийн изглежда желязна. В последното си гостуване на Фулъм само гредите и главния съдия лишиха тима от заслужени три точки. Формата на Сисе и Ричардсън е впечатляваща и не вещае нищо добро за Сток.

22.00 часа : Арсенал - Тотнъм - 1

Големият сблъсък на Лондон. Домакините изглеждат по-подготвени да го спечелят въпреки липсата на Коло Туре в защита. Галас и Силвестър се справят добре, Алмуния засилва спекулациите, че ще бъде повикам в национала на "трите лъва" след сполучливите игри в последно време. В атака вариантите са много, но най-логичният изглежда Адебайор - Ван Перси. С идването на Хари Реднап дойде и първата победа за "шпорите". Играта на тима обаче е доста далече от желаните стандарти, а действията в защита разконцентрирани. Малко вероятно е "артилеристите" да изтърват "шпорите" точно в този момент.

22.00 часа : Болтън - Евертън - 1 X

Доста непредвидим мач. Домакините загубиха от Тотнъм в последния кръг пропускайки доста изгодни положения. Евертън измъкна точка от шампиона след като игра по-добре през вторите 45 минути, а гредата на Якубу лиши "карамелите" и от пълния актив в срещата. Все пак смятам, че Болтън трудно ще загуби тази среща на "Рийбок Стейдиъм".

22.00 часа : Фулъм - Уигън - 1

Изравнителният гол на Клинт Демпси в края на срещата с Помпи донесе заслужена точка за лондончани и спаси Рой Ходжсън от уволнение. Сега противник е Уигън, а победата изглежда задължителна. Три поредни загуби за гостите и много трансферен шум около Амр Заки. Шамарът от Вила в последния кръг бе доста звучен (0:4) и едва ли на "Крайвън Котич" изглежда подходящо място за победа точно в този момент.

22.00 часа : Ливърпул - Портсмут - 1

Още една от домакинските победи, за които акцентирах в началото. Всичко различно от "едно" на "Анфийлд" ще се приеме като супер изненада. Домакините доказаха, че могат и без Торес, а Бабел, Кайт и Кийн изглеждат доста добре на терена. Напускането на Хари Реднап несъмнено ще се отрази на Помпи и е възможно да настъпи мини-криза в клуба. Тони Адамс вече официално пое клуба днес и бе представен от ръководството. Интересно ще е завръщането на Крауч в Ливъпрул.

22.00 часа : Манчестър Юнайтед - Уест Хям - 1

Отново победа за домакина. След "хикса" с "карамелите" пред Бербо и компания няма друга алтернатива освен трите точки. Играта в нападение на Юнайтед при гостуването на Евертън, особено през второто полувреме, предизвика доста коментари. Смяната на Уейн Руни в срещата бе заради жълт картон, но доста изненада предвид формата на национала. Уест Хям издържа едно полувреме срещу Арсенал, след което се би сам. "Чуковете" победиха Юнайтед през май 2007 година на "Олд Трафорд" но сега това изглежда утопично.

22.00 часа : Мидълзбро - Манчестър Сити - 1 2

Труден за прогнозиране мач в един знак. Боро вече има две последователни загуби пред собствена публика, като особено болезнена бе тази срещу Челси (0:5). Алфонсо Алвеш се завърна с попадение в гостуването на Роувърс и сега отново ще бъде предпочетен в атака. Формата на Робиньо изглежда впечатляваща, но все още има какво да се желае от Жо. Пренебрегвам "хикса" в срещата и прогнозирам победа за единия от двата състава.

Успех!

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ramy
29.10.2008 15:15

Не виждам как Ливърпул и Арсенал може да се изданят срещу такива сапарници

RONALDO_Pavel_6
29.10.2008 01:50

А защо някой ,може и два- като например Ливърпул и Арсенал С едни Хиксчета

ramy
29.10.2008 00:29

За мен лично ми се струва че челси ще се издани

pafata
28.10.2008 23:05

Все някой от големите 4 трябва да се издъни.

valenciq
28.10.2008 21:54

някой знае ли как се казва песента с която започва Спортно шоу Гонг. Винаги я пускат в 16:55

skubi_du
28.10.2008 19:59

Стоук Сити-Съндърланд  1-ца
                       и
Арсенал-Тотнъм  Х
Другите са правилни