Бент донесе победа на \"черните котки\", Помпи обърна Хъл

18:59
Бент донесе победа на \"черните котки\", Помпи обърна Хъл
Съндърланд надви Бирмингам с 3:1 на "Стейдиъм ъф лайт" в среща от 29-я кръг на Висшата лига.

"Черните котки" започнаха прекрасно срещата. Шут на Бенжани Мварувари бе избит от Джо Харт, но при добавката на Дарън Бент стражът остана безпомощен - 1:0 още в петата минута.

Домакините бързо стигнаха и до второ попадение, като отново се разписа Бент, който е и топстрелецът на северняците през тази кампания. Стед Малбранк пусна хубав пас за Бент, който овладя, финтира бранител и с левия крак матира Харт - 2:0 за "черните котки", а бяха изминали едва 11 минути от началото на срещата.

"Бръм" се върна в мача в 60-а минута, когато Камерън Джером надбяга отбраната на домакините и с прецизен удар намали на 2:1. В 88-а минута обаче, Фрейзър Кембъл отбеляза за 3:1, подпечатвайки успеха на "черните котки"

Междувременно на "Фратън парк" Хъл Сити успя да открие резултата срещу Портсмут с невероятна доза късмет. Кейлъб Фолан пробва удар от далеч в 27-а минута, Дейвид Джеймс не се намеси убедително и топката влезе в мрежата - 0:1. Десет минути по-късно обаче след корнер, Томи Смит се оказа най-съобразителен в пеналта на "тигрите" и отблизо намери мрежата за 1:1. След това попадение феновете на домакините започнаха да скандират: "Ще спечелим шампионата" - Фенове с чувство за хумор! "Тигрите" обаче, стигнаха до нов гол в 73-а минута, когато Ричард Гарсия изведе Фолан на чиста позиция и нападателят за втори път преодоля Джеймс - 1:2. В последните две минути на мача обаче, Помпи буквално повлече Хъл заедно със себе си в Чемпиъншип. Първо Джейми О`Хара, а после и Нванко Кану отбелазяха за домакините и донесоха една от малкото победи на южняците през този сезон.

На "Гудисън парк" пък Евертън стигна до трудна победа срещу гостуващия Болтън с 2:0. В 72-а минута след изпълнение на фаул Микел Артета разпечата Яскелайнен. Преди тази ситуация гостите бяха останали с десет души заради червен картон на Стейнсон, който бе фаулирал откъсващия се сам срещу вратаря Якубу Айегбени. В 89-а минута Стивън Пиенаар оформи крайния резултат, отбелязвайки за "карамелите".

В друг от следобедните английски мачове Уигън постигна инфарктна победа над Бърнли с 1:0 с попадение на Уго Родалега в последната минута на мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ShefkaTa
21.03.2010 16:39

Браво на Бенд отново страхотна игра *smile*

bisir
20.03.2010 19:16

ей ся тей да ме е яд само вила ме пре*баха познах щутгарт уигън евртън и нотингам *sad* *angry* *angry* иначе браво на помпи и евертън *beer*