С два спорни гола Вила се добра до точка срещу Уулвс (видео)

16:38
С два спорни гола Вила се добра до точка срещу Уулвс (видео)
Астън Вила и Уулвърхямптън завършиха наравно 2:2 на "Вила парк"  в среща от 29-я кръг на Висшата лига.

Още от първия съдийски сигнал темпото на игра бе много високо, като и двата тима се хвърлиха на пълни обороти, опитвайки се да открият резултата.

Домакините първи пробиха отбраната на съперника. В 16-а минута при една контраатака на Вила Ашли Йънг проби отляво и остро центрира по земя. Топката стигна до Джон Карю, който отблизо я чукна  в празната мрежа - 1:0 за бирмингамци.

При повторението на гола се видя, че в момента на паса на Йънг, Карю е бил зад защитата на Уулвс.

"Вълците" успяха бързо да изравнят резултата. След едно центриране от фаул в наказателното поле на домакините топката стигна до Зубар, който се озова на чиста позиция фронтално срещу вратата на Фридъл. Защитникът обаче, се засуети, топката се чукна в крака му, но за щастие на Уулвс тя попадна у Джоди Крадък, който на празна врата не сбърка - 1:1 в 23-а минута.

"Вълците" се вдъхновиха от това попадение и заиграха по-добре от своите опоненти в следващите минути. В 38-а минута Дейвид Джоунс пусна хубав пас в коридор за Джарвис, който остро центрира отляво. Милнър направи панически опит да изчисти топката, но вместо това тя влезе в мрежата на Фридъл - 1:2 за Уулвс.

През втората част домакините се хвърлиха в атака, търсейки ново попадение. Защитата на "вълците" действаше много компактно и се справяше с фланговите набези на Ашли Йънг и Стюърт Даунинг.

Момчетата на Мик МакКарти пък чакаха удобна възможност за контраатака. В средата на втората част Мартин О`Нийл извади Ричард Дън и вкара на терена Албрайтън, като по този начин бирмингамци заиграха в схема само с трима защитници.

Офанзивният ход на О`Нийл подейства, когато в 80-а минута Фридъл със силен шут намери Карю, който свали топката в краката на Емил Хески. Бившият нападанел на Ливърпул влезе в наказателното поле, после се обърна и върна към резервата Сидуел, който веднага пробва пас към Карю. Норвежецът протегна крак и прати топката поз плонжа на Ханеман за 2:2.

Интересното е, че и при това попадение имаше известни съмнения за засада. Такава обаче, не бе отсъдена и Вила стигна до равенство.

Астън Вила - Уулвс 2:2

1:0 Карю 16-а мин
1:1 Крадък 23-а мин
1:2 Милнър (а) 38-а мин
2:2 Карю 80-а мин

Астън Вила: Фридъл, Кюелар, Колинс, Дън, Уорнък, Петров, Милнър, Даунинг, Йънг, Хески, Карю

Уулвс: Ханеман, Бера, Уорд, Крадък, Зубар, Фоли, Гуедиоура, Хенри, Дейвид Джоунс, Джарвис, Дойл

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tamate_unufreev
20.03.2010 16:17

ми ...Нормално ..Дано Вълците Бият *smile*
Крайно време беше ..
Днес ще има големи изненади ..
Болтън като нищо може направи Х или да бие Евъртъм..
Байер ..може да паднат ... Щутгарт Х-са ...Верден ще паднах и те ... Арсенал ще се подхлъзне леко ..Хъл Ще бият *beer*