Здравков: Настроението в Левски не е добро

14:16
Здравков: Настроението в Левски не е добро
Старши-треньорът на Левски Антони Здравков заяви, че на централните нападатели на българския шампион им липсва класа.

"Не е нормално Христо Йовов да е нашия голмайстор при положение, че той не е чист нападател. Според мен ни липсва класа при централните нападатели. Това, че сме разочаровани от тях не значи, че сме се отказали от тях. За мен, това е проблем на българския футбол. Липсва изявен централен нападател, който да е българин. Не съм привърженик на трансферите на пожар. Левски вече направи две такива грешки. Затова взехме Мирослав Антонов, който според мен има потенциал. Въпреки че е много трудно да се наложиш в Левски, аз знам, че той има качества", смята наставникът на "сините".

"Настроението в отбора не е добро. Това не значи, че не сме тренирали така мотивирано, както и преди. Но ги нямаше всекидневните шеги, които се чуваха преди. Нормално е. Не постигнахме целта, която си бяхме поставили, но се надявам отборът да покаже добър футбол срещу Славия", сподели още спецът. Здравков коментира и ситуацията с контузените играчи.

"Бензукан е в добро състояние. Тренира наравно с групата и скоро ще е готов за игра. Телкийски и Кръстовчев пък имат леки проблеми от мача в Ловеч, а и не са в необходимата форма. Дали ще си възвърнат доверието зависи изцяло то тях. Дарко Тасевски се възстановява добре. Трябваше да започне тренировки с топка на шестата седмица от лечението си, а ги започна в петата. Надявам се до седмата седмица да се завърне в отбора. Контузията на Георги Сърмов наистина е неприятна за нас, защото той показа израстване в последните седмици. Ние обаче имаме играчи, които могат да го заместят - и Тевия, и Балтанов", каза още наставникът.

Здравков коментира и тежката програма на "сините" до края на първенството:

"Програмата е теглена отдавна. И ние трябва да сме подготвени. Мачът в Ловеч аз няма да го забравя, надявам се, че и футболистите няма да го забравят, ако искат да върнат доверието на публиката в отбора."

Здравков анализира и следващия съперник на Левски - тима на Славия:

"Нормално е да искат да ни победят след загубата ни в Ловеч, а и да не бяхме загубили, не съм чувал за отбор, който излиза, за да загуби. Славия е добър отбор с добри футболисти. Най-вече ме притеснява ентусиазма в редиците им, но ние сме длъжни да спечелим."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация