Стоичков и Мамелъди отиват на съд, феновете подкрепят Камата

11:40
Стоичков и Мамелъди отиват на съд, феновете подкрепят Камата
Христо Стоичков посети с адвокат оказалата се последна за него тренировка на Мамелъди Съндаунс. Присъствието на юриста целяло да гарантира, че Камата се е явил на работа, но от клуба са го информирали, че е нежелан в базата, защото има нов треньор, съобщава "Труд".

Така вчера реално започна съдебна битка между българина и собственика на клуба Патрис Моцепе, който е втори по богатство в ЮАР. Наетата от Стоичков адвокатска кантора ще съди Моцепе за неустойка и за нанесени морални щети, защото преди да бъде официално оформена раздялата под някаква форма, има назначение на нов треньор. Легендата на Барса не е давал оставка, а само е информирал устно ръководството, че отказва предложения му нов 3-годишен контракт и от юни няма да води Съндаунс.

Богаташът явно се е афектирал от решението на Стоичков и иска да глобява звездата, ако Дисципът на футболната федерация го накаже във вторник. Така реално ще спести пари от 3-те заплати, които дължи на "Кавалера на "Златната топка" и щаба му.

"Той трябва да се яви на изслушването, иначе ще сезираме ФИФА и те може да спрат правата му за целия свят", наду мускули Зола Мажаву, гуруто на Дисциплинарната комисия.

"Преди тяхното, ще има мое писмо до ФИФА!", в свой стил не остана длъжен Стоичков.

Междувременно 76 % от феновете на Съндаунс и 93% от играчите са зад Камата според местните медии. Ицо ще има прощален обяд с отбора в понеделник. Според запалянковците Моцепе разиграва стар номер с треньорите като след всеки сезон, но този път ще удари на камък.

Интернет форумът в сайта на Мамелъди пламна след новината. От първите 15 мнения само едно е негативно за Камата.

Thumelane: "Стоичков използва изтичането на договора му като извинение, за да не си плати глобите към федерацията!"

LuckyMe: "Thumelane, ти си луд. Какво са 45 000 ранда (б. р. - 4400 евро) за човек, взимащ по 700 000 ранда (69 000 евро) месечно?"

Dino25: "Кога за последен път сме имали 16 мача без загуба? Христо е най-доброто нещо, което ни се е случвало от години..."

boski: "Със своенравния, избухлив и твърд Стоичков ние видяхме светлината в тунела. Но се оказа, че е от преминал набързо влак."

Jazz: "Господин Моцепе ще ни доведе до дъното. Заради един мач, който се наложи да преиграваме неправомерно, изгубихме титлата. Не заради Христо!"

Mabenito: "Това решение е пример за успешно самоубийство..."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация