Светльо Тодоров: Имаме самочувствие да бием ЦСКА на \"Армията\"

09:28
Светльо Тодоров: Имаме самочувствие да бием ЦСКА на \"Армията\"
Светльо как ти се стори дербито с Левски? Имаше ли такова според теб?

- Има анализатори, които ще кажат дали се е получил добър мач. Когато играем с Левски знаете, че винаги има емоции и напрежение. Победата ни с 3:0 е закономерна, защото ние бяхме отборът, който се успокои по-рано и имахме повече идеи и огранизация в играта.

Напрежение имаше, но не пречи ли то на играчите да показват по-качествен футбол?

- Да, може да се каже. От наша страна нямаше много грубости. И в този мач, както и на “Герена”, по-острите сблъсъци и емоции идваха от Левски. Всеки знае сам за себе си, но явно това е техния стил на игра за момента. Опитват се с по-твърди влизания от началото да откажат отборите рано-рано, но с нас нямаше как да се получи.

Очакваше ли толкова слаб Левски?


- Не смятам, че Левски играха слабо. За българските разбирания и родния шампионат се получи стойностен двубой. Те имаха своите шансове, но ние отбелязахме много красиви попадения още през първото полувреме, което ни даде повече спокойствие и увереност до края на мача.

С какво надиграхте противника?


- Себераздаването и движението на футболистите по целия терен, а и това че реализирахме възможностите си, които ни се предоставиха.

Досега нямате грешка срещу Левски, бихте и ЦСКА в Ловеч. Може ли да го сторите и на “Армията”?

- Ние имаме необходимото самочувствие и възможност да го сторим. От началото на шампионата в дербитата показваме добра игра. Литекс разполага с добри футболисти.

Ще успееш ли да се пребориш за титулярно място в Литекс?

- Рано е да говоря. Бях дълго време контузен, а срещу Левски ми беше първия мач от доста време насам.

Намираш ли промяна в българския футбол откакто се върна от Англия?

- Приятно съм изненадан. Първенството е доста оспорвано и разликата в челото на таблицата е много малка. Единственото, което се различава и не мога да си обясня, че няма много хора на стадиона за разлика отпреди.

А защо според теб се получи така?

- Истинската причина не се знае, може да гадаем. България е в икономическа криза и хората може би нямат възможност да идват по стадионите. Много млади заминаха да работят в чужбина. Сметнете само колко милиони българия напуснаха страната. Може и да не съм прав, но това според мен е една от причините.

По-качествени ли са дербитата сега?


- (Смее се). Не мога да ги съпоставя. Дерби е когато има напрежение, емоция, че дори и грубости. Е, естествено не трябва тези неща да са водещи. В случая с Левски всичко това го имаше.

Какъв пост ще заемеш в Литекс след края на кариерата ти?


- Това са далечни работи. На мен още ми се играе. Колкото повече, толкова по-добре за мен. Каквото трябва ще се случи след това.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари