Опаковаха \"Лазур\" в името на парниковия ефект

14:23
Опаковаха \"Лазур\" в името на парниковия ефект
Теренът на стадион "Лазур" от днес е в бяла премяна. Работници "опаковаха" новата естествена трева с порест винил.

След това заработиха пръскачките и "завивката" от специалния материал беше намокрена, а после оставена да съхне под слънчевите лъчи. Процедурата ще се повтаря три дни. Целта е да се получи парников ефект, който да стимулира растежа на кореновата система в почвата. Така тревата трябва да заздравее, преди на нея да излязат футболистите на Черноморец Бургас и Левски.

Двата отбора ще се срещнат на "Лазур" в мач от 22-я кръг на шампионата в "А" група на 3 април. На тази дата ще бъде своеобразното официално откриване на стадиона в новия му вид след направените мащабни подобрения.

"С Божията помощ се надяваме тревата да бъде в оптимално състояние за големия мач. Лошите метеорологични условия много ни затрудниха, но смятам, че си свършихме работата отлично. Заедно с „магьосниците” от фирма "Онтарио спорт", хвърлихме много усилия, които няма как да не бъдат възнаградени”, заяви проект - мениджърът Георги Мицов.

Освен новото зелено покритие от най-висок клас, поканените гости ще имат удоволствието да видят и двете нови ВИП - зали, където ще бъдат обслужвани преди, по време и след края на футболната среща. Освен това на стадиона се монтира нова информационна електронна система за подвижна реклама, която ще опасва терена от три страни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация