Избухва скандал с уредени мачове в Англия

11:50
Избухва скандал с уредени мачове в Англия
Английската футболна асоциация започва мащабно разследване по сигнали за съмнителни мачове от Висшата лига, дивизиите и Световното първенство през 2006 година в Германия. Според разследващи журналисти, азиатски букмейкърски къщи са свързани с уреждането на срещи както в Англия, така и на най-престижния футболен форум на планетата.

Има информации за уредени мачове от Мондиал 2006 на участник от Африка, чието име засега не се споменава. За въпросните срещи са приемани крупни залози на хазартния пазар в Азия. Изтеклата предварително информация за двубоите на африканската страна е съвпадала изцяло с развоя на срещите.

Хазартната комисия на Англия е фокусирала вниманието си върху азиатските букмейкъри от две седмици насам. Тогава започна разследване провокирано от необяснимо високите залози, които са приемани за срещата между Норич и Дарби Каунти на 4 октомври завършила 1:2.

Английските власти са категорични, че ако се докаже незаконно залагане и уреждане на срещи, ще бъдат намерени виновните и те ще бъдат наказани със затвор.

"Ние сме готови да приложим цялата сила на закона, който ни позволява да вкараме в затвора всеки участвал в подобно престъпление", заяви спорният министър на Англия.

"Вярвам, че разследването ще докаже истината. Да изчакаме резултатите и ще видим какво ще стане. В момента законите са ни строги и ако се докаже измама, те ще бъдат приложени с цялата си сила", каза още спортният министър.

Комисията по хазарта на Англия веднага е направила консултации с експерти от британския хазартен бизнес, които са уверили, че няма нередности в базирани на Острова букмейкърски къщи. Вниманието е насочено към Азия, но разследването е допълнително усложнено от липсата на ресурс и компетентност на територията на най-големия континент. От комисията съобщиха, че ръководствата на Норич и Дарби Каунти се държат в течение на всяко ново развитие. От ФА пък не се ангажират с времето, в което ще приключи разследването, предвид сложността и мащабността на процеса.

Преди седмица още три срещи попаднаха в "черния" списък на подозренията за предварителни уговорки - две от тях са от Висшата лига, а една е от Дивизия 2. Сега проблемът придобива нови измерения, след като в докладите на разследващите попаднаха и срещи от Световното първенство през 2006 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

beto
27.10.2008 15:38

Аз предлагам да спрат да се ровят в стари истории.А вместо това да затегнат контрола от тук нататък.И доказването на подобно провинение да води не само до затвор , но и до закриването на провинилият се клуб.При подобни мерки мен лично много ме съмнява дали някой ще си позволи лукса да уговоря мач независимо от предлаганата сума