Вижте финансовото състояние на Левски за 2008 година

09:32
Вижте финансовото състояние на Левски за 2008 година
По документи Левски има активи на бомбастичната стойност от 27.4 млн. лв. за 2008 г. Толкова са и пасивите, и капиталът на клуба за същия период, сочи проверка на "7 дни спорт".

Най-интересната цифра е в графата "състезателни права на футболисти". Излиза, че Левски е разполагал с играчи, чиито права струват 5.1 млн. лв. Може и така да е било. В момента обаче на практика отборът не струва почти нищо.

Съставен е от група амортизирани играчи над 30 години, неколцина кандидати за слава в юношеска възраст, група играчи без качества и едва трима-четирима футболисти, от които могат да се изкарат някакви пари. Колко, никой не знае. Това са македонският национал Дарко Тасевски и националите на България Веселин Минев, Йордан Милиев и Георги Сърмов. Плюс бразилеца Жоазиньо.

През 2008 г. Левски е разполагал с имущество за 4.8 млн.лв. Те са в графата "Имоти, машини и съоръжения" - автобуси, средства за поддръжка на терена и др. Като текущи активи са отчетени търговски вземания за 12.8 млн. лв. и 3.1 млн. в наличност. В пасивите обаче фигурират 12.8 млн. лв. дългосрочни заеми плюс 3.5 млн. търговски задължения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация