Боримиров: Изпуснахме Сливен, но имаме сили да бием ЦСКА

13:17
Боримиров: Изпуснахме Сливен, но имаме сили да бием ЦСКА
Изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров не бе особено усмихнат след нулевото равенство със Сливен. Шефът на "сините" обаче вижда светлина в тунела с това, че футболистите показват по-добра игра. Бившият капитан на тима от "Герена" говори и за предстоящото дерби с ЦСКА, което може да реши много неща. Ето какво сподели Борето пред медиите след "хикса" с тима на Дуци Симонович.


- Г-н Боримиров, доволен ли сте от това 0:0 и продукцията, която изнесоха вашите футболисти?

- Не успяхме да победим, така че трудно мога да кажа, че съм на 100% удовлетворен. Ако бяхме взели трите точки, щеше да е друго. Имахме реалния шанс да нанесем първа загуба на Сливен.

- И все пак какъв е коментарът ви за двубоя?

- Според мен се получи добър двубой. Нашият отбор създаде доста голови положения пред противниковата врата, но не съумя да ги реализира, което ни коства и победата. Не мисля, че Сливен ни изненада с нещо.

- Оценката ви за играта на Левски?

- Играта ми хареса. Мога да кажа спокойно, че през целия мач надиграхме отбора на Сливен и нямаше да е нелогично, яко бяхме победили. За разлика от другите двубои на Левски до този момент определено виждам подобрение в играта ни.

- Въпреки това пак показахте слабост пред вратата на противника. На какво се дължи това според вас, къде виждате причината за неумението пред гола?

- Това, няма спор, всички го видяха. И занапред ще продължим да изискваме от нашите играчи да се раздават максимално на терена. Колкото до нашите нападатели, всеки един от тях работи индивидуално. Проблемът с головата суша ще отмине с течение на времето. Всичко ще се оправи, вярвам в това.

- Равенството притеснява ли ви в борбата за титлата с ЦСКА, все пак разликата стана шест точки?

- По никакъв начин не ме притеснява. Изминала е едва една трета от първенството и до неговия край има още доста мачове. Всичко може да се случи. Има къде да наваксаме и те къде да сгрешат.

- Следващата седмица ви предстои именно сблъсък с ЦСКА. Какви са вашите очаквания за вечното дерби?

- Надявам се да победим. Аз виждам, че отборът ни е в добро състояние и е готов за това. Има сили да го постигне. Трябва обаче всички да се раздадат на максимума от възможностите си, за да се поздравим с успеха.

- Бихте ли отличили някои от вашите футболисти в двубоя със Сливен?

- Конкретни оценки няма да давам. Това е работа на старши-треньора. Показахме старание и желание за игра на терена, което се дължи на целия колектив. Това е добре. Всичко това направихме срещу силен противник, който все още няма загуба. Държахме нещата в свои ръце и имахме инициативата през целите 90 минути, което говори добре като цяло за отбора. За съжаление не успяхме да вкараме и да победим.

- Срещу Сливен на Левски му липсваха няколко титуляри. Мислите ли, че ако те бяха на разположение на треньора, отборът щеше да стигне до победата?

- Това не мога да кажа със сигурност. Всеки наш футболист винаги трябва да е готов във всеки един момент да облече синята фланелка. В нашия отбор няма футболисти, които със сигурност да са със статут на титуляри или резерви. Всеки един трябва да заслужи мястото си в отбора.

- Излиза ли Левски от кризата?

- Лошите резултати са забравени с последния съдийски сигнал на дадения мач. Гледаме само напред.

- Има ли ЦСКА психологически предимство пред вашия отбор след равния срещу Сливен? Все пак Левски вече изостава на шест точки от червените?

- Никога не съм гледал в чуждата паница. ЦСКА и нещата, които се случват там, мен не ме вълнуват. Не съм си позволявал, няма и сега да го направя, а именно да коментирам този отбор. Мога да давам оценка само за Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация